Får dagarna att gå.

Lite ovant att vara hemma om dagarna måste jag säga men riktigt skönt! Finns ju mycket saker att roa mig med, nästan för mycket så blir snarare tvärtom att jag inte gör nått alls. Energin går lite i vågor.

Igår sov vi lite för sent, Daniel jobbar 15-23 den här veckan så har lite konstiga sovtider nu när jag också är hemma. Förra året fick jag gå och lägga mig innan han kom hem och åka innan han vaknat. Föredrar ju det här även om halva dagarna försvinner. Räknar dock kallt med att det inte kommer förbli såhär hela sommaren ;)
Körde iväg finaste till jobbet efter att ha handlat lite i Kumla. Sen åkte jag hem med maten för att åka tillbaka till Kumla direkt nästan. Fika med några ur föräldragruppen, riktigt kul fast nå sjukt varmt! Jag är nästan alltid sval på gränsen till kall men på sista tiden har det vart raka motsatsen. Svettig för ingenting och varm hela tiden. Jobbigt!

Fikade i några timmar som vanligt, 4 st från gruppen har inte vart med på våra fikaträffar innan så de va kul med några nya! 8 eller 9 par tror jag vi är i gruppen, inte alla är med på fikaträffarna men en stor del. Kommer antagligen bli fler och fler när vi går mot semestertider och ledigheter. En väldigt jämn grupp vill jag påstå, både i ålder men även personligheter.

Efter fikat åkte jag till IKEA och grizzly zoo. Köpte knappt nått på IKEA, skulle ha glasflaskor till kommande saftkok men självklart var dem slut. På djuraffären blev det saker till vårt akvarium som nu står i köket på bänken. Snyggt just nu, får se om växterna tar sig och ifall roten färgar av sig.
Tidigare försök med den roten har inte gått nå vidare, vattnet har fått en trist brun färg. Nu har den legat i blöt i över 1 månad så hoppas det ska gå vägen den här gången. Fisk ska i om tidigast 1 vecka, blir nog nå sällskapsfisk, guppy eller liknande.

Väl hemma vart det lite matlagning på egen hand och började sy på gardinerna till tvättstugan. Jag har nästan ingen erfarenhet alls när det kommer till att sy så blir ju inte superbra men övning ger färdighet heter det ju.
Idag blir en lugn dag, bilen ska in på biltvätt, motortvätt och sen verkstad för att lokalisera ett oljeläckage och byte av en fläkt.

Har kollat på bebiskläderna igen, får vi en flicka så har vi massor av fina kläder, till pojke är det mindre! Tänkte jag skulle kika upp skötväskor nån dag. Bör kanske ha en sån. Barnvagnen är beställd och kommer om några veckor i bästa fall. Lite väl sent ute kan man påstå.

Den här vagnen blev det, Tako Jumper. Finns i en miljard färger/möster kan det kännas som. Hade lite svårt att bestämma oss men valde en neutral färg tillslut. 4200 kr med frakt. Hoppas den blir bra!
Nu ska jag försöka dra mig ifrån datorn och göra nått vettigt. Har målat naglarna knallblåa. Underbart att kunna ha lite längd på dem igen! Städning är inte optimalt om man vill ha fina naglar ;)

Arbetsbefriad eller tillfälligt sparkad?

Hemma idag, dåligt med sömn pga av sammandragningar och ryggont. Så ringde in imorse och sa att jag inte kommer idag till jobbet.

Vid lunch ser jag att jag fått meddelande i röstbrevlådan. Min "chef" som kortfattat säger att dem inte vill att jag kommer tillbaka till jobbet. Ställer till med för mycket bekymmer hette de. Visst att jag inte hade tänkt jobba länge till men tycker ändå att det är nått man bör ta irl så att säga.

Har inte haft ett enda möte om hur länge jag ska vara borta eller så. Men ska räkna lite på det och se hur länge jag har råd att vara hemma för att sen se om jag överhuvudtaget går tillbaka dit.

Bakade iaf bullar igår men dem blev inte alls bra, jäste sig enorma och vart kladdigt överallt. Har precis kört iväg daniel till jobbet :( Nu ska jag kolla upp mat till ikväll och kanske sätta mig med gardinerna till tvättstugan.

Skåne tur och retur

Lite spontant i torsdags frågade jag Daniel om det inte vore en bra idé att åka ner till hans bror + familj utanför Helsingborg till helgen. Vi hade pratat lite fram och tillbaka om när vi skulle åka ner, kom fram till att det kanske blir svårt innan liten kommer med tanke på hans jobb och min hälsa. Vet ju inte hur jag kommer må närmre BF...

Tänkte då ta det efter men kom snabbt på att det inte heller skulle gå. Har inget babyskydd för de står nere i Skåne. Så i fredags efter jobbet, jobbade bara 7-12.30 packade vi in oss och hunden i bilen för den långa resan ner. Mina ben som var megasvullna och för att inte tala om fötterna. Kändes som tusen små pissmyror bet hela tiden. Värmen var sjuk, AC hade ju vart bra att ha i vissa lägen. 21.30 anlände vi till Billesholm.

Lördagen var lugn, sov nästan hela dagen. Roligt sällskap jag vet ;) Kvällen spenderade vi i soffan framför ESC till Daniels stora sorg...

Kom iväg i bra tid med bilen fullpackad med babykläder och massor av andra bra att ha saker :) Vart skapligt fullt i bilen! 5 timmar och 20 min senare var vi hemma igen, hann även med ett kort stopp i Motala för lite mat under den tiden.

Natten blev sömnlös, var så trött men kunde inte somna, var det inte den lilla som spände ut magen så var det fågeljävlarna som kvittrade natten igenom. SOV FÖR FAN! Så när alarmet gick av snoozade jag några gånger för mycket, blev lite stressigt sen så fick äta i bilen.  Vart som tur var en kort bra dag. Tydligen syns det inte att jag är gravid heller, en kollega hade inte märkt det fick jag veta ^^

Nu försöker jag städa men vet inte var jag ska hitta orken, ser ut som kaos överallt uppe. Skulle vilja baka bullar också men då måste jag köpa ägg. Sen sy gardiner till tvättstugan, tyget ligger och väntar...
Ska dock försöka städa klart innan jag gör nått annat! Eller kanske äta mat? Mat får det bli, svälter.

I'm back!

Med tanke på att min andra blogg ligger nere och jag för en gångs skull vill och har massor att skriva om så kan jag lika gärna börja skriva här igen. Allt finns ju kvar sen förra gången bara att det blir ett liiitet glapp ;)

Den som gick med över till min andra blogg vet vid det här laget att jag och Daniel ska ha en barn i juli, närmare bestämt den 7 Juli. Längtan har nog aldrig vart större, med under 50 dagar kvar nu så närmar det sig fort! Vet inte vad det kan tänkas vara för kön, gissar på en pojke men hoppas på en flicka.

Mår förhållandevis bra, visst att man märker att magen är rätt tung men tycker det går rätt bra. Har absolut inte samma ork längre och får lätt halsbränna men vad gör det? Kan nog offra betydligt mer än så för vår lilla!

Dags att kila vidare, har en hel del arbete i trädgården att fixa idag! Barnvagn är precis beställd, nu hoppas vi att det inte tar 7 veckor tills den kommer, 7 veckor är vad vi har kvar idag innan bebis ska anlända.. Vore skönt att ha vagnen fixad innan.

RSS 2.0