Ett varv i spåret

Kom på den utmärka idén att gå ett varv i vålas elljusspår. Va lite skönt soligt ute så ringde mamma så dom visste om att jag inte var hemma. Koppel på hundarna som vart lite smått galna när jag sa att vi ska åka bil ^^ Sötisarna då.

Fram till spåret, ur med hundarna. Konstaterar att det är en klass som spelar fotboll vid sidan av spåret men de funkade bra trots att de va ett jäkla liv. Knappt halvvägs så öppnar sig himlen och regnet ÖSER ner. Jag hade kortbyxor och en kortärmad tröja.. Sköönt eller inte. Väl tillbaka vid bilen var jag blöt, Casper fluffigt blöt och Tim såg dränkt ut. Ingen handduk i bilen så leriga tassat på mitt baksäte..

Stannade till vid affären och åkte sen hem. Trampade precis på en glasbit, vet inte var den kom ifrån! Sen fick jag pengarna från envirofone. 1100 kr för 3 gamla mobiler ^^ Lillan skulle ha 789 kr av de dock. Så hon blev nog glad ;)

Nu ska jag göra nått vettigt! Puss haj

Fredagsmys.

Ännu en gång är det fredag. Vart tog veckan vägen? Iaf. Blev ingen uppdatering igår. Hittade på andra saker att göra. Har ju min stora kaninbur, den med tre burar ovanpå varandra. En såkallad fackbur. 120x60x55 cm. (LxBxH)

Har bara två kaniner inne numera. Honorna bor ju som skrivet innan ute i lekstugan. Inne är bara min Jinx och Beas Sailor som är hemma igen. Två hanar = kan inte bo tillsammans. Dock ska Sailor kastreras inom en snar framtid så han kan bo med honorna istället. Jaja ska komma till saken nu. Det överst facket stod tomt och jag vet om att Socker (guldhamstern) för ett jävla liv ute i hallen på nätterna. Hennes bur står utanför både Lillans och pojkarnas rum. Hon lyfter på luckorna nätterna igenom så de smäller i dom.

Så jag kom på den smarta idén att ha henne i kaninburen. Fick bygga en hylla som var lika bred som gallret. Annars klättrar hon upp hela vägen till taket = 55 cm. För de mesta klättrar hon ner igen men ibland släpper hon taget :S lite väl högt för en liten hamster. Nu är de bara fallhöjd på 27 cm som mest. Va lite klurigt att fixa hyllan men pappa hjälpte till att fästa mot gallret. Blev mycket bra till och med!

Sen inredde Simon, de är ju egentligen hans hamster ^^ Öste in saker. Skit. Tänkte att hon har nått att göra då. Sen på kvällen efter att hon fått flytta in så gick jag ner och va social med mamma som satt ensam nere. Kollade på kitchen nightmares. Sen ner och duscha snabbt för att gå upp. Satt vid datorn en stund medan håret torkade. Och hamstern höll på att driva mig till vansinne. Hon gnagde på gallret hela tiden. Fick gå fram och tillbaka mellan buren och datorn för att blåsa på henne så hon slutade med de. Satte tillslut på mig headset och hög volym på musiken.

Camade lite sen skulle jag sova. Trodde jag. Men även med öronproppar hörde jag bitandet hela tiden. Jag är sån som inte kan släppa irriterande saker utan blir tokig på de istället. Så vid 01 va jag så jävla stressad och sur att jag tog kudde och täcke. Gick ner till tv-rummet och la mig där. Inte skön soffa att sova i direkt och jag vaknade gång på gång. Sover dåligt på nya ställen. På morgonen va de ett jävla liv. Marcus och pappa skulle vara inne i uppsala 07.40 för att besikta bilen. Simon skulle vara i skolan 8. Fick förklara ett par gånger varför jag sov där ^^ Sen mamma som kom in och klappade mig på pannan ^^ Ni vet när man är lite halvt vaken, så va jag. Mumlade nått om den där jävla hamstern till svar bara. Mamma åkte 8.30. Dom skulle fixa pass åt Marcus idag. Hans hade gått ut. Lillan åkte till stan nån gång också, vet inte när dock.

Bara att gå upp och ge hundarna mat och släppa ut dom. Fixade lite tvätt nere i källaren och solade 30 min. Sen en dusch. Nu sitter jag här. Ska dock åka fram hade jag tänkt. Ska bara på med en tröja.

Tjing!

Skärpning!

Ledsen över den sjukt dåliga bloggningen på senaste tiden! Har haft annat för mig men en liten update kan ni få.

Frågan är vad som är intressant att veta. Det är bra stämning hemma. Jag har i 2 veckor gått upp 9 som allra senast. Skillnad mot 12 innan. Känner mig piggare och gladare faktiskt. Dagarna är fulla med saker att göra. Finns ju alltid nått att göra i huset eller ute i trädgården. Eller med djuren för den delen också. Tror att mamma är nöjd över förbättringen. Sen att mitt humör är lite stabilare är nog bara bra för alla.

Igår låg jag i solen nära 3 timmar. Enda jag har bränt är kinderna, faktiskt konstigt med tanke på tidigare år. Men sjukt skönt! Sen blev de en del städande och pysslande inomhus. Vid 17.30 kom Bea och Robert hit. Simon blev så glad. Han har tjatat om att dom ska komma hit dom senaste veckorna. Blev en del prat och sånt skoj. Förhoppningsvis kommer dom bo här över midsommar! Dock är de lite krångel över midsommar och vet inte riktigt hur jag ska göra. Får klura lite mer på de.

Idag väckte mamma mig efter 8. Vi gjorde iordning 4 surdegar igår som skulle bakas med idag. Jag gjorde iordning två st ^^ Så 8 stora limpor blev de. Surdeg låter inte gott jag vet men är mitt favoritbröd just nu. Bakat på durummjöl och vetemjöl. Sen rostade solroskärnor i. Eller heter de solrosfrön?

Sen gjorde jag 30 pizzabullar :D Supergoda! Den här gången gjorde jag degen med rågsikt, durum och vetemjöl. Vart väldigt bra.

Kom nyss upp ur duschen så när jag är torr ska jag kila ut till kaninerna och städa i lekstugan. Sen blir de hamsterburen som ska få sig en liten renovering. Socker va så sjukt söt för 2 dagar sen. Simon springer omkring med henne och visar hur mycke mat hon har i kindpåsarna ^^ Så kom han ner med henne i köket och skulle mata henne med nått gott. Jag tog fram ett provpaket av minifras, ni vet havrefras fast mycke mindre. 17 st såna fick hon in i munnen, hela familjen samlad omkring och skrattade så vi grät. Kinderna var sprängfulla och den sista fick hon inte in så den hade hon mellan tänderna :D Såg bara lite dumt ut ^^ Sen är hon väldigt förtjust i maskrosblommor. Vet dock inte om de är bra att ge henne så mycke av de.

Snart är de lördag också :) Då ska jag och Emmelie åka på hundutställning i Österbybruk! Ska bli riktigt kul, både att träffa henne igen och kolla på alla hundar!

Dags att gå ut nu! Kanske slänger in ett till inlägg sen ^^

Lilla katt <3

Fina lilla katt. Hoppas du kommer hem...

 


Dålig bloggning

Jäklar va de va länge sen jag skrev nu. Kommer knappt ihåg vad jag har gjort ju.

Men tror att jag inte har skrivit att jag lämnade benmärgsprovet. De gick bra, första försöker så satt nålen. Däremot gjorde de sjukt ont när dom tog själva provet. Smärtar till i benet, hela vägen till tårna. Så hemskt. Sen åkte Bea och jag bussen hem till henne i Gottsunda. Va där till sent på kvällen. Hade riktigt kul, gosade med råttbebisarna som är sjukt söta! Åt god mat. Sen åkte jag hem efter 21 nån gång.

Hm sen då. Inte haft min dator på dryga veckan.. varför tar jag inte upp här men många vet varför så. Har annars vart ute mycket, jobbat i trädgården, tvättat och vaxat bilar. Fyllt på med grus lite här och var. Grävde upp 5/7 rosbuskar som vintern tog ihjäl.. Va 2 m snö över dom. Rabatten ligger så dumt till med snöras från taket hela tiden. Blev sjukt tomt där men ska dit med blommor sen..

Ja sen då? Svårt att komma på vad man har gjort. Vart till arbetsförmedlingen och skrev in mig igen i tisdags. Skitkul eller inte. Ska få möte 2/6. Ska även lämna blodprov varje månad ett tag framöver, börjar i juni med de. Blir mina värden sämre så blir de medicin. Suck. Så håller tummarna för att benmärgsprovet visade att de inte är nått fel längre och att de är normala värden för mig.

Idag, eller ja egentligen igår bakade jag 40 st kladdkakemuffins åt Lillan som hon ska ha med sig till skolan senare idag. Sen ritade hon upp massa frågetecken på silvertejp så klippte vi ut dom och satte på hennes kavaj som hon ska ha på studentskivan senare ikväll. Hon ska vara The Riddler. Vart himla bra, bara att hoppas att de håller också.. Får se om de blir hämtning av henne efteråt.

29:e ska jag åka med Emmelie till Österbybruk och gå på hundutställning. Kan bli sjukt kul faktiskt ^^

Snart är de midsommar också, får se hur de blir med de. Verkar inte bli nån resa någonstans. Får se om jag är hemma med Simon och om resten av familjen är hemma eller inte. Återstår att se hihi.

Städade en hel del igår, onsdag alltså. Fixade på köksbänkarna och torkade golvet. Sen städade mamma och jag ur hela källartrappen. Har en massa hyllor där så slängde massor av skit och sorterade verktyg och sånt skoj. Vart bra tomt. Haha.

Btw bor kaninhonorna ute nu. Va dags för dom att få komma ut. Så alla 4 bor i lekstugan dygnet runt med tillgång till hagen på dagarna. Den är gjord i kompostgaller så dom får vara instängda i lekstugan på natten. Men de verkar funka bra. Dom får massor av extra mat för natten.

Idag är de 13 dagar sen Lilla katt försvann. Chansen att hon lever är nog inte stor. 2½ år gammal och aldrig vart borta mer än några timmar. Kastrerad såklart. Hemskt att inte veta vad som hänt. Lilla tösen då. Snälla kom hem. Har letat överallt!

Nej de är nog dags att sova nu. Pratat med flera härliga människor under kvällen. Känns himla bra :)

Ha de fint!






Grilla ikväll!

Jajjemen idag ska jag faktiskt äta grillad ryggbiff! Började äta lite riktig mat igår, eller mat och mat. Va faktiskt två skivor bröd. Så sjukt gott :) Sen varm choklad till de.

Imorse blev det två skivor av nått halvgott bröd. Usch! Sen nybakad vaniljbulle på de! Och ikväll ska vi som sagt grilla. Längtar till de. Kommer börja köra varannan dag med ersättningen istället. Mår inte riktigt bra att köra de varje dag men skippar jag de helt så kommer jag snart sitta i samma sits igen. Kommer hålla in på kolhydrater så bara grova bröd om de ska ätas bröd osv. Tror de blir bra ändå.

Vaknade sent imorse. Vet inte om jag vaknade till när jag fick sms. Kommer inte ihåg de men hade mobilen i handen och smset öppet så ^^

Har kollat på tv, Teen mom. Vet inte sist jag kollade på tv förrutom igårkväll! Finns aldrig nått bra att kolla på och de är inte allt för kul att kolla själv heller så.

Nu ska jag gå ner och hjälpa till med maten ropar mamma ^^ Ha de bra! Puss till några.

Jahapp de är fredag igen.

Vaknade imorse, ont i nacken. Vill inte gå upp så rullade ihop i ena hörnet av sängen och somnade om, sov till pappa kom upp 9.30 och sa att de va dags att gå upp. Orkade inte bry mig så vände mig om och somnade igen. Vaknade 10.30 igen. Läste lite. Lyssnade på musik. Smsade lite.

Gick ner och åt. Sen började jag städa mitt rum, fortsatte med hallen och lilltoan. Ähh vafan tar brorsornas rum också. Så nästan hela över våningen gjorde jag ^^ syrran kan städa sitt rum själv ;) Dammsög, torkade golv och dammtorkade. Plockade rent och fan så nöjd jag är nu!

Vet inte vad jag ska göra nu. Tog nyss lite kort på rummet. Lite udda möblering men de funkar ^^

Ha de fint! Bjuder på en bild från idag trots att jag har oborstat hår och inge smink på bilden ;)


Blodprov och Harbo

Tjohej!

Igår fick jag brev från akademiska. Benmärgsprov den 11 Maj kl 14.15. Hata... Vill verkligen inte men måste. Förhoppningsvis har dom nått vettigt att säga den här gången!Så idag fick jag cykla till vårdcentralen vid 8 och lämna blodprov inför besöket. Alltid kul att sticka nålar i armen! Lät som en knarkare där kanske men men. Tog 40 min allt som allt. Hon satt på min vänstra sida den här gången och där har jag aldrig tagit ett prov! Sa de så hon kollade och jag hade en halvbra blodåder så hon kollade i höger arm och där va de mycket bättre konstigt nog :P

Pratade en massa, jag är alltid lika nervös inför sticket även om jag har gjort de så många gånger nu! Men sen går de bra. Cyklade hem, skickade lite sms medan. Drack en drink och började fixa ordning på burarna ute. Så nu är alla mina 5 kaniner + beas som kom tillbaka i söndags tror jag de va ute och skuttar. Sailor i lilla buren hon skickade med på ena sidan av gården. Jinx på andra sidan så långt bort från honorna som möjligt i en rätt så stor hembyggd bur och honorna i lekstugan med tillhörande jättehage. Alla 4 går tillsammas på dagarna så får dom bå två och två på nätterna. Kan inte ha dom ute dygnet runt än, Krypton och Lingon har för lite päls fortfarande sen jag klippte ner dom. Men om nån månad så :D

Nu ska jag strax cykla iväg. Ska träffa Emmelie idag! Massa kul ska de bli. Ska vara duktig och cykla hela vägen till Harbo. Typ 9 km eller så. Sen lika långt hem också. Bra motion dock.

Så ni får ha de så fint! Btw så klippte jag av 15 cm av mitt hår igår ;) Skönt men ändå inte. Pussar

Dagen i bilder

Tänkte jag kan visa hur pizzabullar blev också ;)

 

 

 

Lite goda ser dom väl ut?


Tisdag..

Efter en rolig natt med massa skratt ringde min väckarklocka 06.40 idag efter få timmars sömn. Upp och hoppa, förvånansvärt pigg! Väckte Simon och gick ner sen. Simon kommer ner strax efter, arg som ett bi för de finns inge gott bröd. Hembakat dög inte till herren! Nej en billys panpizza skulle han ha till frukost, glöm sa jag och de blev han ju inte gladare av direkt. Slutade med att jag letade igenom ena frysboxen i källaren och hittade ett paket tunnbröd med fina frysskador. Gott tyckte Simon. Köttbullar och ost på dom :S

Fick iväg ungen till skolan innan 8 iaf. Pratade med Lillan som hade vaknat vid de här laget. Mamma va inte hemma så bara vi hemma. Skönt. Lillan åkte dock strax efter. Jag fick nån smart idé att baka. Kul när jag inte själv kan äta de..

Men kollade igenom lite böcker, ville baka bröd men hittade inge som inte krävde timmars jobb. Så kom på att jag skulle göra pizzabullar! Gick igenom vad vi hade hemma, åkte fram och handlade skinka, ananas och krossad tomat. Hundarna fick följa med :)

Sen gjorde jag degen, fixade all fyllning och kavlade ut. Svår deg att kavla dock men gick med lite vilja och kraft ^^ På med fyllningen och rulla ihop allt och skiva. Sen kom den svårare biten att få ner varje skiva i en bullform. Men de funkade rätt okej. Vissa såg ut som fan men fick peta lite och ha mig så blev de rätt bra.

Gjorde halva degen med tomat, ost, skinka och ananas. La dom i rosa formar. Den andra delen av degen blev det samma fyllning + champinjoner. Dom fick ligga i svarta formar med döskallar på. Svamp = giftigt... Hihi.

Måste säga att dom faktiskt blev jävligt snygga! Ibland lyckas man riktigt bra.

Under tiden degen jäste hann jag även gå ut med kaninhonorna och leka med hundarna.

Sen kom mamma hem och vi pratade en del. Pysslade med lite småsaker fram till kl va 16.30 då de va dags att planera maten för resten av familjen. Simon ville ha korv med bröd. Ingen av oss orkade/ville åka fram och handla bröd så jag skojade och sa att jag kunde baka de ^^ 10 min senare var jag i full färd med att röra ut jästen i mjölken och ner med resten. Jäsa 30 min sen baka ut de. Vart lite olika former på korvbröden men dom va tydligen uppskattade iaf!

Jag åt min mat för 1 timme sen, är rätt hängig och har väldigt ont i ryggen men hoppas de går över snart. Tror nog att jag ska sola ikväll!

Bye bye.

RSS 2.0