Fredag

Vaknade med världens ryggvärk. Snöskottningens fel! Så låg i sängen i ett par timmar och halvslumrade.

Skänkte bort min sista badbomb till mamma nyss! Illa illa. Tänkte dra på mig byxor och gå ut med några kaniner i koppel. Imorgon flyttar ju Figaro så ska fixa allt till dess! Borsta och klippa klorna en sista gången.

Igårkväll vid 22 gick jag ut till kaninerna och gav vatten och mat. Hundarna med som alltid. Sen går vi en liten sväng på lilla vägen för sista rastningen. Det har snöat sjukt mycket så vi har jättevallar längst med vägen. Casper började gräva och sen kunde han inte sluta. Slutade med att vi var ute 40 min bara för att Casper skulle få leka. Tim sprang runt och skällde. Dels för att han inte fick leka i Caspers tunnlar och hål men även för att det var en hund på andra sidan Våla som skällde. Då måste man såklart svara. Casper har blivit helt annorlunda sen Sebastian försvann. Han ligger och sover timme efter timme och vill inte bli lämnad själv. Så ville låta honom gräva igårkväll även fast jag frös som en skit i mina kalla kläder. Men var så kul att se honom så glad.

Pappa är på hälsokontroll i Sthlm med jobbet idag. När de är klart bjuder cheferna på en 24 timmars kryssning ^^ Glad att han har fått ett jobb där han trivs bra! Sen har han nog aldrig bott så nära jobbet som han gör nu.

Nej nu ska jag ut till Ninerna :D

Sebastian

De här kortet har jag framkallat, 30x40 cm stort har jag för mig att det är. Sen en ram i trä till. Passar så fint :)



Jävla snö.

Hejsan, ja jag lever men vet inte vad jag ska skriva i bloggen egentligen. Händer inte så mycket här direkt. Men så är de ibland. Idag har jag skottat snö 2 vändor :S Har snöat över 20 cm under dagen. Inte så kul. Men lite motion iaf. Sen har jag slumrat i fotöljen framför elden. Skönt! Efter 19 när vi kollade på Biggest loser så smällde de till i brasan och glöd for ut över golvet. Fort som fan och sopa ihop glöden. Vi eldar bara med björk uppe men de hade smitit med ett vedträ som såg ut som björk. Ajaj.

Imorgon är det 1 vecka sen Sebastian försvann. Har inte vart så svårt som jag hade räknat med. Vi fick tid att ta hejdå av honom, tid att njuta och inse att de kommer bli mycket bättre för honom. Visst saknar jag honom och ibland kommer man att tänka på ett speciellt minne som ger en tårar i ögonen. Mamma har satt upp tavlan på honom i hallen. Hon fick den i julklapp julen 08. Tavlan passar så fint där! Livet går ju vidare och jag är väl medveten om att allt tar slut nån gång så jag njuter av tiden just nu.

Tänkte skriva om en sak som hände pappa igår. Han slutade vid 17 och åker då en mindre väg hem från jobbet genom skogen. Efter några km fick han se en bil i diket. Så han och hans jobbkamrater som var påväg mot Uppsala stannade. Det var en äldre kvinna som hade väjt för en hare, ja juste, en hare! fått sladd och kört rakt ner i diket. Hon körde en golf så pappa och dom andra gubbarna gick ner i diket och knuffade upp bilen :) Vi funderade varför han var så sen, tar ungefär 15 min att åka hem men han kom hem nästan 18.00.

Nej nu ska jag vika ihop kläderna som ligger på sängen så jag kan sova snart. God natt.

Figaro :)

Figaro flyttar på lördag. Kl 21.24 ska han lämnas till en tjej som åker nattåget från Uppsala upp till Umeå. Dagen efter kommer hans nya ägare dit från Skellefteå och hämtar honom :)


Skolarbeten

Idag ska det pluggas religonskunskap A, fy fan va tråkigt ämne! Fattar inte vad teodicéproblemet är för nått så måste googla lite på de.

Annars har jag käkat frukost, matat småfåglarna ute med solrosfrön och äpple, gått ut med hundarna 2 gånger, gjort 2 L nyponsoppa och kollat på ett avsnitt av OC, säsong 4. Kul jul.

Ska försöka lämna in minst 1 uppdrag idag, skulle gärna vilja bli klar med naturkunskap A också, har bara 3 frågor kvar. Men vi får se hur bra de går.



Gillar inte att ringa.

Idag måste jag ringa till sjukhuset och till studievägledaren :( Avskyr att ringa!

Gick upp 08.10 idag :) Mamma skulle iväg och åka skidor så gick upp för att ge hundarna mat och gå ut med dom. Tim testar mitt tålamod till gränsen nu. Bara att bita ihop och vara tydligare med vad jag vill.

Till sommaren hade jag tänkt sälja bilen men pappa och mamma funderar på att köpa den. Nackdelen är ju att jag inte kan få lika mycket som jag köpte den för. Betalade 14 000 och har lagt ut mer än 6000 kr på den sen dess. Den har gått lite för att vara så gammal. Fördelen är ju att den stannar hemma så kan låna den när jag vill. Älskar verkligen den bilen! Man vänjer sig fort.

Jag är fortfarande vaken

Kl är 00.36 och jag ska snart sova. Rekord nästan. De är lätt att vända på dygnet. Går och lägger mig 02-03 oftast och vaknar inte tidigare än 10. Kan lätt sova till 14 eller längre. Lågt järnvärde kan bidra till att man känner sig trött, oops jag ligger på gränsen ^^ Har börjat med järntablettet så hoppas mitt värde blir bättre.

Kul med min familj egentligen. Bara pappa som är frisk. Vi andra har diverse olika diagnoser.

Nej ska sova nu, lyssnar på Spotify. Fireflies - Owl city :) Hörde den på rix fm igår så var tvungen att hitta den nu. Inte lätt när man inte vet vad låten heter eller vilka det var som sjöng. Men efter lite googlande hittade jag den :D Fin fin!

Casper sover hos mig igen. Han gillar inte att sova själv och Tim har flyttat in hos mamma och pappa igen. En kul sak som hände idag. Marcus gick ut med Tim på kvällen. Direkt när dom kommer ut ser Tim en joggande kille på vägen. Full fart efter och skällande som en dåre. Marcus efter. Kul att se. Killen stannade och lockade på Tim. Sen sprang han hem igen, nöjd med dagens insats. Aldrig att han skulle göra så med mig. På vägen går man inte ut utan att få ett varsågod. Snackar om en liten enskild väg nu så ingen tror att han springer på 272:an ^^

På 272:an var han dock för 2 dagar sen. Nån snubbe körde på ett djur på morgonen, mamma såg honom lasta in nått i bakluckan sen åkte därifrån snabbt. Kvar på vägen, precis utanför vårat hus låg en del blod. Väldigt uppskattat av Tim som drog dit direkt. Jävlar vad jag jagade honom med snöspaden hem. Utan att så mycket som peta på honom fick jag fram vad jag tyckte om att han går på stora vägen! Han går inte ut där längre... Åt helvete för mycket trafik för att han ska smita ut själv på vägen.

Nu är klockan 01.05 och jag ska läsa en stund innan jag somnar. Skriver lite inlägget, kollar lite sidor, svarar på msn och skriver lite mer. Tiden far iväg.

Vila i frid

Gick ut på kvällen efter att ha tittat klart på en film. Hundarna skulle rastas och kaninerna skulle få vatten och mat. Öppnar första 3-fackaren, facket längst ner bor Ayodele och Cherry. Cherry kom fram direkt och skulle hälsa. Ayo gjorde inte de. Böjde mig ner och längst in i buren ligger hon. Död.

Så imorgon ska vi fundera på vad vi ska göra av henne. Kan inte gräva i marken ju :( Ayo som skulle bli 3 år i vår.


Sagan om Ringen

Igår och idag har större delen av familjen kollat på Sagan om ringen triologin. Blev ju en liten paus för pulkaåkning i Lapphällarna. Drog en liten bredsladd och for av madrassen :S Tröjan kavlade upp sig och armen fick sig en smäll och lite skinnskrap. Lagom öm nu.

Sitter i nattlinne fortfarande. Haha. Har tittat på sista filmen idag med Tim i knäet. Han kliver upp och ska ligga i knä, han väger 23 kg nu så de är inte helt lätt att ligga bra. Men de skiter han i, han lägger sig fan hur som helst. Sen går han ner och lägger sig på golvet för att 10 min senare klättra upp igen. Mys!

Fortfarande saknar vi Sebastian, hans skällande och buffande efter lite gos. Ingen hund som ligger vid altandörren och sover. Bara tomt där. Ingen hund som sakta går på promenader. Casper saknar honom, han är väldigt dämpad och kräver mera uppmärksamhet. Men han har ju växt upp med Sebastian vid sin sida. Tim verkar inte sakna honom, Sebastian var aldrig tillräckligt frisk för att orka med Tim så han skällde mest på honom.

Snart flyttar Bea också. Lär bli tomt men vi växer upp och jag lär väl hitta ett eget hem också.

Mamma lagar mat, inbakad fläskfile :)

Ninen har lagt på sig 150 gram nu och är mycket rundare :) Pigg och kommer fram för att hälsa hela tiden.

Nu ska jag dra på mig kläder :) Tänkte gå på promenad med Timmy.

Lapphällarna = pulka = <3

Jag har inte åkt pulka sen 9:an då jag körde in i ett staket och fick åka och sy 5 stygn i huvudet (a) Så de blir premiär ikväll för Bea och jag ska strax åka till Lapphällarna i våla och åka lite. Haha. Ska bli kul. Hoppas vi får på lyset där bara.

Har även vart med Marcus till vålaskola. Han har sökt till gymnasiet och jag har pratar om mina kurser. Har även ringt CSN. Får se hur de går.

Nu ska vi fixa kläder och nått att åka på. Ha de bra!

Nu vilar Sebastian <3

Nu har Sebastian äntligen fått ro. Mamma var så ledsen när hon kom hem och kunde inte låta bli att gråta. Intalade mig själv att det var för hans eget bästa. Gråten i halsen hela dagen, såfort jag tänker på honom börjar ögonen att tåras.

Jag är egentligen väldigt förskonade från döden. Pappas mormor dog för många år sedan, minns inte år men de är säkert 5-6 år sedan. Sen några katter, 3 marsvin och några kaninungar. De är allt. Så de tar hårt på oss dehär.

Nu hoppas vi bara att Casper hänger med några år till, han blir ändå 9 år iår.


För övrigt blev jag förvånad över att höra av Victoria igår. Vet inte vad jag ska tro.

Onsdag

Ja ännu en dag utan just nått vettigt gjort. Smart där! Fick ett brev från akademiska sjukhuset, syrran fick ett också  (a) Iaf så stod det precis såhär:

Hej Madeleine

Vi har sett att du brukar ha lätt förhöjt antal blodplättar (trombocyter). Jag har diskuterat det med en läkare på blodmottagningen. Läkaren tycker att det vore bra om du kunde komma till dem för en bedömning. Vi kommer inte kalla dig till blodgivning innan du har varit på blodmottagningen.

Men skit också. Så jag letade reda på numret och ringde. Bra att nån svarar i receptionen... puckon. 15.00 var telefontiden slut och fick brevet 14.00. Men får ringa imorn igen.

Imorn kl 13.15 lämnar Sebastian oss :(

Nu tjatar Bea på att jag ska göra situps :S Suck.

Klippt Tims klor...

Slödag idag, läst bok i sängen större delen av dagen. Slumrade till ett tag till och med ^^. Sen åt vi mat, åkte till Våla med lillan och bea. Stackars lillan fick ta skulden (a) Gulle dig. Kom hem efter 19, sprang upp och slog in pappas presenter.

Åt tårta och gav presenterna. Hoppas han blev glad men de är svårt att köpa nått till honom. När man frågar vad han önskar sig säger han JÄMT choklad. Men kul att ge de varje gång.

Efter de tog jag med mig klotången och Tim upp :S. Stängde dörren så han inte kunde smita. Förra gången var vi 3 st, två höll honom och en klippte. Mammas idé. Mamma har alltid rätt....

5 min tog det att klippa alla klor, utan att hålla honom! Han fick sitta själv, tassen fick han själv hålla upp medan jag höll lätt och klippte. Inga ryckningar eller oljud. Helt otroligt skönt. Var till och med tvungen att be Bea att kolla ifall mamma inte trodde mig. Höger baktass var den enda han inte ville på första försöket men vilken skillnad mot förra gången.

Hade gett mig fan på att de skulle fungera den här gången och de gjorde de också.

Sen gick jag ut med alla 3 hundarna och gick en liten promenad på vägen. När hundarna var inne igen gick jag till kaninerna och städade 6! burar. Jättekul. Tog 1 timme nästan.

Nu sitter jag här. Lyssnar på spotify, pratar på msn och sneglar på sängen som är råfull med saker :(


Uppsala idag

Mamma dundrade in vid 9 imorse och sa att Akademiska hade ringt. Dom undrade ifall hon ville komma in och ge ett blodprov. Hennes blod hade tydligen vart det mest passande till en svårt sjuk patient som behöver trombocyter. Så vi fick göra oss iordning snabbt som tusan, skulle ju åka till stan idag men hade tänkt åka på eftermiddagen. Hon fick lämna ett prov idag så dom kunde göra lite mer omfattande tester. Lämna trombocyter eller röda blodplättar som de också heter skulle ta 1 timme :O

Sen när vi var klara där åkte vi till Ica maxi stormarknad ^^ Handlade mat för många pengar. Skoj. Köpte även presenter åt pappa som fyller 49 år imorn.

Väl hemma har Bea och jag packat ner hennes saker i lådor. Kläderna är vaccumpackade ^^

Fan nu är klockan mycket, igen.

Jag borde skämmas, igår gick jag och la mig 04.30. Nu är klockan 01.01 och jag sa att jag skulle sova innan 00.00. Illa de här. Men Bea spelar gameboy och jag ugglar vid datorn. Har nyss rengjort Ninens bur. Hon satt i Beas säng med henne och Tim. Tim tvättade henne och naggade i öronen. Tur att hon är så van vid hundar annars hade hon väl dött av hjärtsnörp.

Imorgon ska jag kanske åka till Uppsala, pappa fyller på tisdag. Jag som är såå rik just nu. Helvete. Men vad ska man göra lixom.

Nej kanske skulle sova nu. Imorn ska jag gå upp på MORGONEN och ut och gå med Bea. Idag började jag ta medicinen igen så får se hur bra de går den här gången.

Socker <3


Uppsala.

Idag vart jag till Uppsala, var faktiskt länge sen nu. Och ännu mer länge sen var det jag åkte buss vilket jag gjorde idag. Kommer inte ihåg senast de hände. Hade sällskap av Bea som skulle hem till Robert. Vi åkte ut till Gränby och lämnade in min mobil :( 4:e gången den är trasig men får ingen ny och garantin går ut 100129. Skiiit. Men i aug går abonnemanget ut och gå kommer jag byta från telenor som är det sämsta bolaget som fan finns. Jag ska ha Halebop, grym mottagning och bättre villkor rakt igenom.

Vi gick in på coop forum på Gränby innan vi skulle hem. Och vid fruktavdelningen träffade vi på Hassan, en snubbe jag jobbade med på Scan. Han hade som grej att kalla pappa (som också jobbade på Scan) för svärfar. Vart en del försvånade miner bland arbetskamraterna innan han förklarade att det var ett skämt. Tog dock några veckor så alla trodde att vi var gifta. Illa. Var lite krystat att träffas efter 1½ år. Han hade med sig dottern Elin, han har en pojke som heter Kevin också. Kul med svenska namn på barnen!

Iaf vi köpte några monster (energidryck) för 10.50 kr styck :D Hemma kostar dom små jävlarna 19.90 styck. Sen åkte vi till stationen, Bea tog bussen till Robert och jag åkte hem. Åkte med Simon till affären och pantade hans burkar och flaskor.

Sen har jag fixat hos kaninerna, vart ut med hundarna ett par gånger, kollat på tv och pysslat med datorn. Snart ska jag sova.

Torsdag

Dagens uppdatering, ja vad ska jag skriva ^^ Har inte gjort mycket alls. Var ut med Bea och städade burar. Upptäckte att Ninen är dålig :( Hon blir 7 år iår och kylan har vart hemsk på henne. Så sa det till mamma som sa att jag skulle ta in henne. Nu bor hon i köket :) Medan vi fixade bur och allt ute så hade mamma satt henne på en av köksbänkarna på en filt med en stor morot. Gulliga mamma. Hon åt hela moroten, runt 1 dl pasta, 2 dl pellets och en massa hö nu på kvällen. All hennes energi har gått till att värma sig, det har gått ruskigt fort för henne att bli så här mager. Men nu ska hon förhoppningsvis lägga på sig vikt igen. Ingen av dom andra har tagit såhär mycket stryk av kylan så skönt de.

Sitter i vardagsrummet ensam, dom andra är i köket. Har dock alla 3 hundarna här. Men ska faktiskt gå upp och sova nu.

Sov gott.

Kvällsrastning klar.

Sen pappa började jobba igen har jag tagit över den sista rastningen av hundarna för dagen. Runt 23 brukar de bli. Han tar första vid 04.30 istället :P

Iaf var jag nyss ut i kylan med alla 3. Går alltid den lilla vägen mot Våla. Det är ungefär 150 m x 2 så Sebastian orkar gå med han också. Är nog lite av hans guldstund på dagen att få gå på en promenad. Även om den är superkort så är de nått. Casper och Tim rejsar runt och ut på den lilla åkern brevid så dom får sitt dom också.

Man får passa på att njuta av Sebb medan han finns kvar. Är svårt att föreställa sig att om nästan en vecka kommer han vara borta. Men de är inte bara glädje att ha hund.

En familj längre bort har gått med sin schäfertik som uppenbarligen löper av grabbarnas reaktion att dömma. Hon har kissat på vägen strax utanför tomten så där har alla 3 grabbarna slickat idag ^^ Suck. Annars brukar dom inte bry sig.

Sitter och borstar tänderna medan jag skriver. Hatar stark tandkräm :P

Ska sova direkt efter jag är klar här. Skönt. Imorn ska mamma på mammografi så jag ska vara hundvakt. Hon ska åka buss :O Händer inte ens 1 gång om året. Sen ska jag hämta Simon. Mellan där ska jag göra skolarbeten.

Sov gott! Har ökat med 5 läsare dom senaste dagarna. Vilka är ni?

Skolarbete

Sitter med naturkunskap a, inte ett så kul ämne nej. Men måste göra klart det. Tim ligger brevid och sover, mamma sover och resten är på jobb eller i skolan.

Laddar upp bilder på facebook. Har en hel del kort. Nu är de resan till Skåne. Lägger inte upp några bilder på dom som var med där men lite hur de såg ut där.

Måste gå och tända lite lampor. Är tydligen mörkt ute :O

Tisdag

Har inte kunnat sova inatt. Vaknat flera gånger i timmen och vart helt klarvaken. Surt. Klockan ringde vid 06.00. Skulle ju följa med till veterinären idag för rabiesvaccinationen av Tim. Men jag hade ingen ork att gå upp. Ont i kroppen men klar i huvudet. Så mamma fick åka själv så sov jag till 07.30.

Mamma kom hem efter 10. Tim hyperglad. Nu är han inte lika glad utan ligger under min varma filt och sover. Jag åt frukost sen ut med hundarna. Tog en del kort men blev så konstigt ljus på dom flesta. Men fick några med alla 3 på. Satte upp dom på rad men Sebastian hör inget, Casper bryr sig inte och Tim vill leka, så korten blev något oorganiserade. Haha.

Den 21/1 kommer Sebastian få sluta sina dagar. Har haft honom hos oss över halva mitt liv och nu ska det ta slut. 6/6 skulle han ha blivit 13 år gammal. En bra ålder för en collie. Kommer sakna honom nå sjukt mycket. Men fortfarande är det 9 dagar kvar.

Bjuder på en bild på killarna. Från vänster är det Sebastian, Tim och Casper.


Söndag

Hej alla.

Fortfarande kallt ute, -20 grader. Inte kul. Igår var jag på en promenad med Tim. Men fick bli en kort på 1 timme, frös hela tiden och Tim var bråkig, han frös antagligen också. Så gick bara fram och hem igen med Tim lös större delen av vägen. Drack varm choklad sen och satt framför brasan och blev varm igen.

Jag verkar ha glömt berätta om Avatar som vi var på i onsdags? :O Den va rätt otrolig! Vacker är det ord som passar absolut bäst. Hade rysningar större delen av bion. Den var lite väl lång, nästan 3 timmar så på slutet var det tungt att hänga med. Och 3D var väl värt att kolla på fast det blev lite suddigt och svårt att hänga med. När den var slut gick vi snabbt till bilen, skjutsade hem Robert, svängde in på Mcdonalds och köpte en dricka och åkte hem. Var hemma precis 01.00.

Idag har jag städat upp i rummet, ska dammsuga bara. Sen ska jag göra om Sockers bur. Hon behöver lite nytt att leka med. Lyssnar på musiken från Avatar nu. Grymma låtar! Så har ni spotify rekommenderar jag att vi söker på Avatars musik. Min favorit är: James Horner – Climbing up "Iknimaya - The Path to Heaven"


Fredag

Onsdagen tränade Bea och jag, torsdagen blev det lite till :) Duktiga vi. Kanske ska öka mängden lite eller vad säger du Bea ;)

Idag vaknade jag med huvudvärk. Läste ut min bok under dagen. Sen åkte jag till Nisse för att hämta Marcus och Nisse. Hade med mig Bea så vi gick in på affärn innan vi åkte hem. Mmm. Åt kyckling med jordnötter och cashewnötter, haricort verts eller vad dom heter och ris. Supergott!

Har städat lite men är inte klar än. Bea flyttar den 1:a Feb! :)

Sen fick Lillan en fi**ig kommentar före nyår, sökte på IP-numret idag ;) Ooops busted lilla fi**unge. Lägg er inte i sånt ni inte vet nått om. Ska kolla upp några kommentarer jag har fått anonymnt.

Nej ska fixa klart sen ska jag duscha.

Bio snart.

Om mindre än 1 timme ska vi åka in till Uppsala och gå på Avatar, 3D såklart. Hoppas den är värd sina 150 kr! Bea har plattat mitt hår så är slätt och mjukt. Underbart. En massa glittrig brun ögonskugga och mängder med mascara fullbordade looken.

Imorse hade toaletten nera fryst och vattnet på övervåningen lika så. Skoj. -30 på morgonen, nu är de bara -24 :D Haha. Bilen var lite ledsen men gick igång tillslut. Värre med mammas bil som var riktigt grinig. Haha.

Nu ska jag dra på mig kläder och åka fram med Simon, kanske Bea också. Mamma och pappa är nöjda med att få vara ensamma kväll. Lillan är i stan och Marcus ska iväg snart.

Tim

Tims uppfödare Isabell har lagt upp bild på Tim från i söndags när vi var där. Uppställd och nytrimmad. Snygga killen!

http://svingelskogens.webs.com/tim.htm

Tisdag.

Illa när man sover till 13.40? :P Eller som i Beas fall 15.50 ^^ Ooops. Har kollat på The proposal. Bra film! Sen har jag vart till konsum och handlat lite mjölk och grönsaker.

Ringde också till Uppsala veterinärmottagning och bokade tid för rabiesvaccination för Tim. 12 jan 08.15 ska vi vara där. Mamma ville inte åka så tidigt så får se ifall jag åker själv med honom. Antagligen kommer hon ändra sig innan. Han sov förresten inne hos Bea och mig inatt. Han har börjat sova i hallen med dom andra hundarna fast mamma och pappa har sin dörr öppen ifall han vill sova där. Men inatt skrapade han med tassen på vår dörr så släppte in honom och hade dörren öppen, 04.30 när pappa gick upp gick han ner.

Igårkväll stod Bea och jag i garaget till 23.00. Sågade och borrade (a) Skulle bli en böjbar ramp till Socker. 6 cm långa pinnar sågade vi till, borrade ett hål på varje sida och trädde igenom en lång ståltråd på varje sida. Blev bra faktiskt. Men de va svårt och blev lite ojämnt. Men nu kan hon springa upp till övervåningen utan problem.

Nu ska jag städa upp lite och fixa hos Socker :)

Blodgivning och sol ute

Lillan väckte mig sent, oops. Soligt och underbart ute men kallt som satan inne. Snart ska mamma, jag och Lillan åka fram, först lämna blod och sen hämta ut paket på tempo.

Ska dra på mig lite mer kläder, fryser som en skit.

Vill gärna åka till Valbo och shoppa ^^ Hittade assnygg tunika där igår men dum som jag var så köpte jag den inte. Cerise metallicfärgad var den :D Snygg!


Tim trimmad, en tripp till Valbo och en jävla massa rådjur.

Idag gick jag upp vid 10, ner och duschade, blåste håret och fick det flätat. Mitt hår är elektriskt så HATAR det just nu. Vill kunna ha utsläppt nu när jag har fått så långt hår igen. Men klarar inte av de med allt hår som sprakar åt olika håll.

Sminkade mig lätt, kylan är inte kul för mitt ansikte, har fått små sprickor i huden på vänster kind. Svider som attan. Sen åkte mamma och jag iväg med Tim till Söderfors och hans uppfödare Isabell! Var där några timmar medan hon trimmade Timpen. Rakade hals och överdelen av öronen. Klippte och hade sig. Han fick mycket snyggare profil, slank och snygg. Lite kul vilken skillnad det kan bli.

Han var inte så vild som vi trodde han skulle vara. Men lite måste man såklart tjafsa. Man är ju valp ^^

Sen när det var klart åkte vi till Valbo i jakt på hundmat. Hade tänkt köpa magnussons men de fanns inte att få tag på. Däremot hade dom extrapris på Hill's Science Plan Puppy. 399 kr för 12 kg mot ordinarie pris på 789 kr! Liten skillnad. Så vi köpte två säckar. Tim gillade smaken på det. Hoppas att det fungerar bra på honom. Åt på Valbo pizzeria innan vi åkte hem. Timmy var rätt så trött så han sov.

Hemma röjde Casper och Tim som galningar. Casper har vart konstig hela dagen enligt pappa, rastlös och gnällig. Nog älskar han sin lilla "leksak" Tim. Vi som trodde att Casper på sin höjd skulle acceptera Tim i huset. Han fullkomligen älskar Timmy.

Nu ska jag lämna ämnet hundar. Haha.

Strax efter 21 åkte jag till Kanikebo och lite länge bort, Källmyra tror jag de hette och skulle hämta Marcus och två kompis. Hinner halvvägs innan jag är tvungen att tvärbromsa för 3 rådjur som går på vägen. Dom hoppar sen iväg på åkern. Kommer fram till Nisse där brorsan och hans kompisar är. Då har kompisarna dubblat sig så det är 4 killar + brorsan som ska med, 5 tonårskillar och jag i lilla golfen ^^ Fin fint. Hinner bara några 100 m innan ett rådjur hoppar ut. 4 killar ibak drar efter andan (a) Jag hade redan sett den och bromsat in. Haha.

Kör några km till, saktar in nära platsen jag mötte rådjuren påväg dit. Inga där. Kan ni inte ge er fan på att dom satarna kommer utspringande från en av hustomterna strax efter :S Stå på bromsen är kul, idiotdjuren står kvar på vägen ändå fast jag kommer glidande. 1½ m kvar till krock, då flyttar dom sig sakta till kanten. Tänker fan inte krocka med nå djur, ekorren i höstas får räcka.

Resten av vägen gick bra, släppte av en kille i våla, dom andra skjutsade jag typ 500 m längre bort på vår väg.

En kul dag med söta Tim, trevlig Isabell och en snälla mamma :) Nu ligger Tim under mitt skrivbord och sover. Bea kommer nog hem ikväll :) Wii. Ska städa upp lite och ge Socker hennes nya leksak och lite mat.

Sov gott :)

Lördag.

Gick upp sent. Åt frukost. Sen har jag knappt gjort nått. Efter maten åkte jag, Marcus och Lillan fram till våla för att han skulle köpa chips till kvällen. Jag och Lillan köpte lite godis.

Bokade nyss biljetter till Avatar, 3D såklart. 600 kr kostade 4 biljetter. Men 150 kr försvann för Simon har fribiljett. Bea och Robert får betala sina biljetter sen. Så 150 kr kommer det i slutändan att kosta för mig. Hoppas den är bra, sitter på rad 9 så vi får se på onsdag kl 20.50.

Imorgon är det trimning av Tim. Jag har klippt hans tassar idag. Mamma orkar inte att sitta sålänge med hennes rygg så jag gjorde de. Så smörjde vi in tassarna också. Han får så mycket snö mellan tassarna.

På måndag är det blodgivning som gäller :D Var ett tag sen nu. Blir alltid nervös innan men sen släpper de. Hoppas järnvärdet är bra, ligger jämt på gränsen. Mamma ligger tokhögt. Lillan ska med den här gången nu när hon är 18.

Nu ska jag och Simon ut och skotta snö. Har snöat hela dagen, över 2 dm nu.

Nyårsafton

Har inte haft tid att skriva blogg. Men nu tar jag mig en stund.

Nyårsafton spenderades hemma med, mamma, pappa, Simon, Bea och Robert. Åt oxfile med klyftpotatis och tillbehör. Pepparkaksglass till efterrätt.

Sen kollade vi på Rädda menige Ryan och åt ost och kex. Tog en paus och gick ut för att smälla av lite smällare och mindre fyrverkerier. Haha kul. Sen in och kolla klart på filmen. Strax innan 00 gick vi ut och ställde upp raketer :D Närmare 50 raketer blev det. Robert och jag tände en efter en ute på åkern på andra sidan vägen. Hade skottat en väg ut där så vi kunde springa bort ifall det behövdes.

Kollade på nån mer film men har glömt bort namnet. Hyfsat bra nyårsafton ändå.

Idag vaknade jag 12, gick ner och satt framför brasan. Skönt! Gosade med Tim som var riktigt mysig. På söndag ska mamma och jag åka till Tierp med Timmy :) Ska hem till Isabell, Tims uppfödare. Han ska trimmas. Vill för allt i världen inte missa hur hon gör, om det går. Tim har myror i benen. Ligga still och bli klippt är inte hans grej.

24 Jan är det Tims första utställning! I Västerås. Skulle gärna kolla men har ingen lust att åka dit själv.



RSS 2.0