Vad är klockan?

Svaret är: TIDIGT!. Vad i hela friden gör jag vaken då? Bra fråga. Vaknade vid 05. Kollade på mobilen och fick se att ännu ett par ur föräldragruppen fått sin lilla. Blev ännu en flicka så nu är det 3 st flickor, alla innan bf som utökat vår grupp ^^ Undrar vem som får första pojken? Ingen som vet om könet av oss som är kvar.
 
Iaf så var jag så pigg att det inte var nån mening att sova igen. Frukost och en maskin tvätt startad. Strålande sol ute så en promenad på morgonen vore inte helt fel kanske? Sen får vi se vad jag orkar, blir säkert en sovstund lite senare.
 
Dagarna går långsamt nu! Tisdag känns som en evighet bort. Sover man mycket så går tiden fortare eller hur?
 
Igår va jag och Daniel in till Örebro efter han slutat. Köpte 10 neontetror och en mal. Glömde bort namnet på den dessvärre. Vet bara att den efter ett par år kommer växa ur vårat akvarium. Nu får vi vänta 1 månad till med fler fiskar. Långsam start är nyckelordet tydligen.
 
Ska fixa bild på akvariumet sen, ser riktigt fint ut!

Pratat med läkare.

Strax innan jag skulle hämta Daniel från hans jobb så ringde läkaren från specialistmödravården. Hon verkade lite virrig och hade ingen större koll på vad jag hade för tider nästa vecka så fick reda ut det lite. Hon hade fått information om att jag skulle komma om 9 dagar vilket var för länge. Fast ska ju dit om 7 dagar och det fungerade bra dock. Hon pratade en del om mitt blodtryck som ligger i överkant för vad som är godkänt. Äter blodtryckssänkande sen en tid tillbaka. Tar lägsta dosen av den så hon funderade ifall jag skulle höja den men istället kom hon fram till att vi ska avvakta och jag ska vila mer än jag gör.
 
Tycker inte jag gör mycket annat dock. Men iaf. Hon tyckte bebisen var lite i underkant vad det gällde storleken men att det egentligen inte finns nått att klaga på, hellre liten än stor. CTG såg väldigt bra ut, den lilla var väldigt aktiv. Hon skulle bara veta. Sen kom vi till det "roliga". På tisdag på mitt bedömningssamtal ska jag göra en gynundersökning för att avgöra hur mogen jag är för igångsättning, vilka åtgärder som krävs. Mellan v 39 och 40 sätts diabetiker igång där och jag är 39+2 på tisdag så det var hög dags för det då. Så det verkar bli av nästa vecka! Sjukhus är ju dock lite nyckfulla och kan ändra sig på 5 röda ungefär så än är det inte klart. Men om 1 vecka vet vi när liten kan tänkas komma.
 
Sen kan ju igångsättning gå hur som helst. Vissa fungerar det bra på, andra inte. Men håller väl tummarna för att jag är supermogen ;) Psykiskt är jag det alla gånger!
 
Har ganska nyss byggt ihop den nya byrån, maken till krånglig byrå har vi nog aldrig vart med om men fan va fin den blev. Ska försöka fixa bilder sen. Nu är det dusch sen sova i nybäddad säng!

Specialistmödravården hela förmiddagen

Ett vad jag trodde skulle bli ett snabbt och smidigt besök på smvc tog 50 min längre tid än väntat. Dåligt med personal och massor av gravida så min tid 9.30 sköts fram med 40 min. CTG gick fort, 16 min med massor av sparkar och rörelser av den lilla. Hjärtljud på allt från 140 upp till över 180 ibland. Ingen äggvita i urinen och blodtrycket låg på 150/80, lite i överkant men okej ändå.
 
Sen fick jag vänta igen på att läkaren som ska godkänna remsan skulle komma tillbaka men hon var försvunnen så fick åka hem ändå. Barnmorskan skulle ringa om det var nått läkaren ville göra. Antagligen är hon nöjd och jag får komma tillbaka på tisdag för nytt ctg och mitt bedömningssamtal. Anar ni hur mycket jag vill att det ska bli tisdag igen eller?! Får inte sova bra på nätterna så är halvdöd på dagarna. Inatt fick jag ha sängen upphöjd för att ryggen inte skulle strejka för mycket. Ryggslutet är sjukt ömt och det drar i sidorna så blir tokig. Sen ilningarna nere i bäckenet är inte heller allt för kul. 
 
Funderar på om det ska bli en promenad idag innan jag åker och hämtar Daniel. Allt för att försöka starta nått i kroppen! Finns ju en sjujäkla massa huskurer, motion, hallonbladste, ananas och sex bland annat. Ananasen är dock lite meningslös, krävdes ca 7 st om dagen för att det skulle ge nån märkbar effekt :P På en hemsida finns det följande att läsa om den sk. färdknäppen:
 
Det finns tre möjliga orsaker till att sex kan sätta igång förlossningen: 
    • Orgasm kan stimulera livmodern och sätta igång processen.

    • Sex kan utlösa utsöndring av oxytocin, vilket stimulerar värkarna.

  • Sädesvätska kan mjuka upp livmoderhalsen, så att den lättare utplånas och öppnas. Sädesvätska är rik på prostaglandiner, vilka gör att vävnader slappnar av.
 
Oralsex kan eventuellt vara ett bättre alternativ. Man tror att prostaglandiner absorberas lättare via matsmältningen än genom slemhinnorna inne i slidan.
 
Good to know....
 
Igår köpte jag och Daniel en ny byrå, samma serie som vår säng, Nyvoll på IKEA i mellanbrunt, utgående modell och 1000 kr rabatt på deras rea. Himla bra så den ska byggas ihop senare, fixa om våra kläder så vi har någonstans att lägga barnets sen!
 
Dags att dra vidare!

Vecka 38!

Igår bytte vi vecka igen så idag är det 38+1 i vecka 39. Fattar ni vad kort tid det är kvar nu?! 12 dagar tills den lilla är beräknad. Sen får vi se om den kommer före eller efter det. Hoppas före! Ryggen gör konstant ont nu, finns inga bra sätt att sova på längre. Bebisen är vild på nätterna så får inte sova speciellt bra.
 
Få se om det är en liten pojke som vi tror eller om vi är lurade. Vilket som så är den efterlängtad <3 Midsommar blev lugn. Gick uppför Kvarntorpshögen utanför Kumla på midsommarafton. 427 trappsteg upp. 20 min ungefär tog det och då fick jag vila vid varje avsats. Känns lite B sådär men är man höggravid så är man ;) Sen gick vi omkring lite där uppe, kollade på konstiga konstverk.
 
Blev lite sköna spabad under helgen med finaste Daniel. Just nu är jag nog lite extra kär i den killen, blir lycklig av att kolla på honom! Min bara min! Snart kommer nog vår största prövning när vi ska lyckas sköta en liten och samtidigt inte glömma bort varandra. Idag jobbar han och kommer så göra hela veckan, 7-15. Ensamt och tråkigt.
 
Lillebror blev hämtad igår av mamma och Bea. Åt på Marieberg innan dom åkte hela vägen hem igen.
 
Nu ska jag lämna datorn, peta i mig lite lunch så jag kan sminka mig lite innan Daniel ska hämtas. Marieberg efteråt. Lite småsaker ska inhandlas.
 
Bye!

Nytt akvarium

Vet inte om jag nämnde det men startade upp ett mindre akvarium på 54 L i köket för några veckor sen. Blev riktigt snyggt och vi var hur nöjda som helst. Tills Daniel en morgon kommer hem från nattjobb och får se att det läcker vatten. Vi trodde silikonet släppt någonstans så tömde ur och när sanden var ut fick vi se en spricka tvärs över bottenglaset. Så då var det inte lika lätt.

Vi hade pratat om att köpa ett större akvarium senare i sommar när pengar och barn landat men nu blev det av tidigare än tänkt. Ett Rio Juwel 180 L blev vårt idag! Tog sin lilla tid att bygga möbeln, tvätta sanden och sen fylla med vatten. Egentligen ska växterna vänta nån dag innan dom åker i men dom hade det inte vidare bra i små plastbyttor så vi satte i dom med detsamma. Sen var det fisken.. Köpte en hel del fisk till det andra akvariumet men under veckorna som gått sen sprickan så har dom dött av en efter en. Guppy är nå sjukt känsliga tyvärr. Räkorna, ålen och ynglen har alla klarat sig. En guppyhane återstår av totalt 10 hanar och honor...

Så eftersom vi knappt hade nått levande så satte vi i dom i det nya direkt, dör dom är det ingen större förlust. Nu ska vi vänta några veckor innan vi vet hur det går. Växterna ser ganska risiga ut efter den totala misshandeln i plastlådorna men håller tummarna.

Nu ska jag maila företaget med barnvagnen. För 10 dagar sen fick vi mail om att den var påväg och skulle levereras om 5 vardagar... Lite sen nu och snart finns det inga dagar kvar innan bebis kommer.

Svårt att få fina bilder när vattnet är så grumligt och bubbligt. Dessutom mörkt i rummet. Men om nån dag lär det se bättre ut.
 

CTG, vikskattning, blodtryck, urinprov osv.

Besöket på USÖ blev ganska omfattande. Började med CTG, förra gången tog det 30 min för bebis sov. Den här gången sov bebis IGEN så barnmorskan ruskade om magen och jag petade på fötterna som ligger mot revbenen. Liten vaknade efter bara några minuter så 10 min senare var vi klara! Några fina toppar hann det bli.

Urinprov 0 och blodtryck 130/80 så blev godkänd där med. Direkt efter blev det viktskattning, synd att jag inte visste om det. Daniel ville nog gärna vara med men eftersom han jobbade natt och jag "bara" skulle göra CTG så stannade han hemma. Könet är fortfarande okänt, vill inte kolla nu när det är så nära. Har gärna den överraskningen att se fram emot efter all smärta som komma skall! Vattenmängden normal, bebis har lagt på sig duktigt och väger nu stadiga 2800 gram. Endast 0.7 % under genomsnittet nu.. Innan har det vart -7, -10 och sist -11 % så nu går det snabbare! 

Hos läkaren gick det bra, blodsockret ligger helt okej för att vara så långt gången. Han berättade att jag inte komma få gå hem tidigt efter förlossningen utan får ligga kvar 1-2 dygn. Dels för att kolla bebisen men även att mitt socker ligger bra. Insulinet och blodtrycksmedicinen ska jag sluta med samma dag förlossningen börjar står det nu i min journal.

Den 3/7 ska vi in på bedömningssamtal inför ev. igångsättning! Åter igen har dom sagt att jag inte får gå över nämnvärt så vi får väl se hur noga dom håller på det sen... Nästa tisdag ska jag göra ett CTG till också. Sen dom vanliga besöken, ev en viktskattning till... Blir mycket springa på sjukhus nu sista veckorna!

Nu är det dags att gå och sova tror jag, upp tidigare imorn. Fika med föräldragruppen på förmiddagen!

Jobbiga tankar.

Ska snart dra mig in till Örebro. Solen strålar ute men inuti är det ganska mörkt. Har "roat" mig med att läsa blogginlägg, msnkonversationer och annat från förra året. Vart tog vännerna vägen? Klart, man växer upp och ens liv går åt skilda håll. Hade behövt stödet och glädjen från vänner nu när livet snart ska ändras så totalt. Vissa vänner klarar jag mig gott utan dock, såna som inte kan se förbi sina egna misstag och glädjas åt andras lycka.

Jobbigt när jag vet hur andras vänner ställer upp och gläds åt kommande/nyfödda barn. Då är det jobbigt när jag själv kan räkna in mina vänner som bryr sig på en hand och ändå ha flera fingrar lediga. Men det som inte dödar dig gör dig starkare eller hur?

Dags att åka nu, ska in till sjukhuset för koll. 18 dagar kvar, det drar ihop sig. För två dagar sen insåg jag att det inte finns nån återvändo nu, vi ska bli föräldrar och magen är full av fjärilar! Får se om dagens besök reder ut några frågetecken.

Veckan som gått.

Jävla bra bloggande den här veckan eller inte. Har all tid i världen men ändå får jag inte för mig att skriva nått. Fast får skylla på att jag har haft annat för mig!
I tisdags var jag och Daniel in till USÖ. Urinprov = 0, blodtryck = 150/80. Sen fick vi göra vårt första ctg av många. Två dosor fästs med band runt magen, ena mäter barnets hjärtljud, den andra sammandragningar. Tog 30 min precis innan maskinen sa att vi var klara, hjärtljuden låg på allt från 130-175 men större delen av tiden på 140-150. I slutet vaknade liten till, fick då trycka på en liten knapp varje gång den rörde sig.
Efter det åkte vi direkt till Östervåla. Var där till dagen efter, åkte och träffade Liselotte en stund på onsdagen. Har inte träffats på drygt 3 år förutom en snabbis på konsum i vintras! Sen åkte vi mot Uppsala med Simon i släptåg. Handlade lite växter till akvariumet och åt mat innan vi tog oss an den 3 timmar långa resan hem.
Torsdagen bjöd på fika med föräldragruppen, Daniel var med för första gången :) Skönt att få komma iväg och träffa folk! På fredagen fick jag sms om att vår nya soffa fanns att hämta i Marieberg så efter att ha fixat bil (Daniels moster ställde upp) och hyrt släp på IKEA, 25 kr för ett dygn! åkte vi och hämtade soffan!
Så nu står den så fint i vardagsrummet, 10 gånger bättre än innan. Nu saknas bara nytt bord och tv-möbel. Akvariumet är beställt så den kommer i veckan, 180 L möbelakvarium i mörkt trä.
Lördag och söndag då, Daniel jobbar 07-19. Hade lite hormonkaos igår så allt vart bara skit när han kom hem. Idag är det lugnare... Nu är det bara 20 dagar kvar om man ska gå efter BF men de där vet man ju aldrig! Lilla skruttbarn får gärna komma nu!
Ska åka och handla mat nu innan Daniel ska hämtas!

Rygghelvete

Var dum nog att somna på rygg inatt, går bra att ligga så en stund men inte flera timmar. Av nån anledning så vaknade jag ingenting på 4 timmar så nu är jag sjukt öm i ryggen och har svårt att böja mig. Försöker sträcka ut den men utan framgång än. Hoppas det släpper snart.

Igårkväll vart det lite fix med räkningar och annat sånt kul, jag har ganska bra ordning på mina egna men Daniel samlar sin post på hög och har ingen ordning. Hjärnblödning nästan igår när jag försökte få ordning på allt. Men nu är allt betalt och märkt med summa och datum!

Fixade även spjälsängen igår, ställde den på sin plats i vårt sovrum och la i lakan. Känns lite smått overkligt att det ska ligga en liten där? På söndag är liten fullgången. Namn är vi överrens om nu, flicknamnet tror jag vi får känna efter dock. Kanske inte passar vår lilla, pojknamnet är lite vanligare.

Nu tänkte jag försöka samla ihop allt eldbara sopor och gå ut och elda lite medan regnet håller sig borta! Tömma klädkammaren på väv så vi kommer någonstans med det. Daniel ska upp vid 14 så ett tag kvar att fördriva tiden på.

Bjuder på en lite halvbra bild på magen som den ser ut nu. Ovanifrån är den tydligt men inte annars, liten bebis!


Bilder inifrån.

Hade en annan blogg ett tag men eftersom den är borta tyvärr och jag inte hann spara ner nått så försvann allt från när vi fick veta att vi skulle ha tillökning fram till för några månader sen.

Så tänkte jag skulle lägga upp ultraljudsbilderna här med, alltid kul att ha dom kvar!



Allt började med det berömda plusset, 28 Oktober 2011! Enligt bf vart jag gravid den 16 Oktober så var väldigt nytt när vi tog testet den där stressiga morgonen. Resultatet kom direkt och allt vart lite upp och ned, mycket känslor!



Den 1/12 2011 fick vi första ultraljudet, enligt gynundersökning gjord tidigare skulle den lille vara ungefär 12 veckor gammal men vart tillbakaflyttad 4 veckor så på bilden är h*n 9+3 veckor. Så liten!



Sen kom det efterlängtade RUL där Daniel fick se sin lilla för första gången, 17+6 veckor gammal, vilken lycka. Allt såg fint ut men bm ville se hjärtat en gång till så 2 veckor senare fick vi komma tillbaka på koll igen och fick då OK på hjärtat med!

Har till dagens datum vart på 3 UL till men dom får man inga bilder från tyvärr.

Vilde!

Var vaken på tok för länge inatt, vid 03 kom jag på att det var läge att sova. Men först bädda rent i sängen, smartskalle som inte gjorde de tidigare lixom. 30 min senare var det dags att sova, började nicka till och då känner jag första bökandet i magen. Sen hade liten roligt i 40 min. Bökade, sparkade och gungade. Vart lugnt och kunde slappna av igen, då fick h*n hicka istället. Så klockan hann ju bli en jävla massa innan jag somnade.

Just hicka har h*n väldigt mycket nu, flera gånger om dagen. Lite smått irriterande vill jag påstå. Senaste två dagarna har det vart mycket rörelser överlag, läste att ju större dom blir desto mindre utrymme för sparkar finns men än verkar det finnas gott om plats. Kullebyttor gör den inte längre men allt annat tycker jag är värre nu än vad det har vart innan. 

Finaste Daniel kom in och la sig strax innan 8 imorse efter 12 timmarspass på jobbet. Sov med honom till 11 sen va jag så hungrig så magen skrek. Nu tänkte jag ge mig på klädkammaren. Vi river ner väv och tapet där inne. Ska upp med ny väv och lägga golv där inne. Sen blir det kombinerad klädkammare/datarum. I framtiden om det skulle behövas kan vi alltid göra det till ett litet barnrum ^^



Lördag kväll.

Idag är det lördag, Daniel jobbar jävla 12 timmarspass, började 19 nu på kvällen så kommer hem imorn vid 07. Så får roa mig på egen hand vilket är helt värdelöst. Spec när dagen vart ganska upp och ned. Grät och var arg i några timmar innan han skulle åka. Mycket som inte är som vanligt eller bra.

I torsdags var vi iaf till specialistmödravården på USÖ som brukligt varannan torsdag. Läkarbesöket gick väl bra, hade protein i urinen. Det ska man inte ha, kan vara tecken på havandeskapsförgiftning. Ligger i riskzonen för det så får göra lite fler kontroller. 

Innan läkarbesöket hade vi ett nytt ultraljud för att viktskatta knytet. 2400 gram ungefär väger h*n nu vilket är nästan 11 % under genomsnittet men inom ramen för vad som är okej. Ultraljudet var svårt att genomföra, fick inte till nån bra vinkel och fick ligga på rygg, höger sida och vänster sida för att testa. Vänster sida blev bäst bilder på. Vattenmängden var bra, moderkakan såg bra ut, hjärtat slog fint osv. 

Liten bebis är önskvärt med tanke på diabetesen, normalt blir dom större pga det. Vi får se hur det blir med igångsättning innan v40, barnmorskan förra gången sa att det var ovanligt att man fick gå över men med tanke på att den är liten nu så kanske dom tycker att det finns utrymme för att gå över? Time will tell. Vill gärna ha ut den typ idag, sparkarna är inte längre sköna och sammandragningarna blir kraftigare hela tiden. Och då har vi 4 veckor kvar. 

En annan konstig sak var att deras dator beräknade att födselvikten kommer vara ungefär 2800 gram, 400 gram upp på 4 sista veckorna låter väldigt lite? Finns ju ganska stor felmarginal när det kommer till viktskattningar så vi kanske får en 4 kg:s klump? Skulle ju inte förvåna mig med min tur ^^

Igår var jag iväg till barnmorskan för sista gången, dom tycker inte att det finns nått mer dom kan göra för mig där. Urinprovet kom tillbaka godkänt och blodtycket ligger fortsatt bra. 12 kg + ligger jag nu, mardröm! Sf-mått och hjärtljud fick jag inte kollat, fanns ingen mening med det. Snacka om att sortera in en annan i ett specialfack. Hade ju vart skönt att få nån normal del av graviditeten och inte bara specialbehandling hela tiden. Så v. 32 var sista gången jag fick göra nån normal koll. Förlossningsbrev får jag fixa på egen hand om det var aktuellt...

På tisdag ska jag till USÖ igen och lämna urinprov, mäta blodtryck och göra ett första CTG. 30 min ligga stilla på en brist medan hjärtljud och sammandragningar registreras i en dator. Kul. Det ska jag göra en vecka senare också + vanligt läkarbesök. Veckan därpå blir det två gånger och samma veckan därpå också. V.40 vet jag inte hur den ser ut än. Så har mina dagar fixade.

Idag har jag sytt klart litens babynest, som en liten säng kan man säga. Tog många timmar med fula ord, svett och ilska innan den vart klar. Inte trodde jag att det skulle vara så jävla svårt. Nu får den duga!


5/6 2012

Om 3 dagar har jag och Daniel vart ett par i 1 år och 5 månader <3 Dagen efter den lilla är planerad firar vi 1½ år. Lagom länge sådär ^^

Den här veckan har vart rätt slö, sovit rekordlänge varje dag och knappt fått nått gjort innan kvällen. Blev en hel del bakning igår dock, massor av muffins med varierande resultat. Idag har vi vart till Daniels mamma med tomatplantor, en sväng till IKEA för inköp av madrass till spjälsäng, kuddar till liten, skötbäddar och lite annat smått. Börjar bli ganska klara nu!

Sen vart det en liten snuttefilt med gosedjur i form av en kanin ^^ Nu har Daniel precis satt ihop spjälsängen, vi ska modifiera madrassen lite, sängen är äldre och har annat mått än madrassen. Så får kapa till den lite.

Imorn blir det bio med finaste och mat på det. Torsdag specialistmödravården för läkarbesök och nytt ultraljud, får se vad liten väger då. Fredag barnmorskan på morgonen och tillbaka till USÖ på eftermiddagen. Daniels mamma ska dit och undrade ifall vi kunde köra.

Dags att kila nu :D

Äntligen fredag?

Lär väl knappast göra nån skillnad att säga att det äntligen är helg när man går hemma hela veckor va? Alla dagar är helgdagar, får se hur de ska gå att få in lite rutiner i "vardagen" igen. Risken finns ju att man sover länge och bara strosar omkring och dagdrömmer, inte bra.

Idag skulle vi gå upp tidigt men snoozade av nån anledning 1½ timme. Åkte iaf iväg ganska så snabbt sen till DHL och hämtade ut vårt nya spegelskåp. Ord pris 3895 kr, vi betalade 1195 kr. Dubbla spegeldörrar, inbyggd belysning och eluttag inuti. LOVELY! Sen åkte vi och handlade lite mat innan vi hamnade på Chili. Kollade ut en soffa för den nätta summan av 10 000. Får se sen i sommar...

Körde Daniel till jobbet, sista dagen för den här veckan, 5 dagar ledig nu. Blir bra om bebis kan komma typ imorn? ;) Hem och sy klart gardinerna så nu är dom uppsatta. Sen passade jag på att byta klädsel på köksstolarna, vitt är inte superbra med smutsiga kattassar. Nu är dom röda istället. Sen påbörjade jag saftkokning, åt mat och gjorde klart saften. Vart nästan 3 L rabarbersaft som konstigt nog smakade bra. Just nu står en rabarberkaka i ugnen, ska snart kila ner och ta ut den. Sen blir det en vanlig sockerkaka tror jag.

Får passa på att fixa och dona medan jag orkar, känns i ryggen varje dag nu. Öm och trött. Svårt att äta och flåsig. Sömnen blir störd av bökandet från den lilla, känner mig blåslagen från insidan. Bökigt att ligga på mage, ont att ligga på rygg. Men imorgon är det bara 5 veckor kvar. Sjukt lite <3 Längtar nå sjukt nu, vill se vad det är för liten varelse vi råkade få till :D

RSS 2.0