Dagen innan resan.

Fullt upp idag om vi säger så. Marieberg för sista inköpen innan jul. Gick smidigt och bra, mycket tack vare att vi var där så tidigt. Sen har det städats, packats, lagat mat + efterrätt och fixats med Jesper. 
 
Grannarna här på middag, livat men trevligt! Pulled pork, pitabröd, grönsaker och kalla såser blev maten, efterätten blev saffranspannacotta med hallon. Ganska nöjd med maten :)
 
Nu på kvällen har vi packat bilen, roat Jesper som vägrar somna om. Han blev väckt när grannarna var här och nu vill han inte sova igen. Bakluckan är packad med alla saker. Några saker till ska in i bilen men ska inte bli nått större problem. Fick in hela barnvagnen, tre kassar med kläder, matstolen, massor av paket och lite annat smått.
 
Meningen var att Astrid skulle följa med ner men vi fick veta att hon inte var välkommen in i huset alls så fick snabbt som attan tänka ut en plan B. Inte alls roligt och frågan är hur det ska bli i framtiden, att alltid behöva hundvakt såfort vi ska ner lockar inte. Nu ställde Daniels moster upp 5 dagar trots att det kanske inte passade alls, tack!
 
Mitt humör gick från strålande till inte så bra alls, känner ingen lust att köra 70 mil ner till Skåne faktiskt. Men får bli ett senare problem för först ska vi vara hos min familj i Östervåla i 3 dagar! Fira jul på det sätt som jag alltid gjort <3 
 
Ska packa ner de sista små saker nu, sen lockar duschen och sängen.

Döda mig vilken dag!

Länge sen jag hade så här mycket på mitt schema! Morgon började redan kl 7, sen åkte jag iväg till Kumla och hämtade upp Daniels mamma, körde henne till hennes jobb och åkte vidare till sjukhuset. Tog mig 15 min att hitta parkering så kom in precis kl 10. I med dropparna i ögonen och vänta 30 min. Inte minsta roligt med suddig syn och värkande ögon. Undersökningen gick smidigt, inga direkta förändringar kan ses men en läkare ska granska bilderna. Om den hittar nått är det ändå inget som måste behandlas. 
 
Sen satt jag 1 timme och väntade på att synen skulle komma tillbaka, olämpligt att köra innan. När jag såg okej igen åkte jag och hämtade Daniels mamma igen, åkte ut till Hunddaax för att köpa hundmat. På skylten stod det att dem var ute på promenad 10-12 och vi var där 11.50 så tänkte vi väntar. 12.40 gav vi upp efter flera försök att nå dem på telefon. Jävla skit att VoH bara säljs där. En timme senare ringer dem och säger att 16-18 imorgon är dem där så jag kan köpa mat... Varför inte skriva det på dörren?
 
Sen som en extra bonus ringer en sköterska från Fylsta vårdcentral och vill att jag kommer in på eftermiddagen och lämnar prover. Min sköterska är sjukskriven igen så hon har tagit över mig. Så 15.30 var jag där och lämnade blod och urinprover för att utesluta att det inte är typ 1 diabetes jag har.
 
Där emellan hann jag äta lunch med "svärmor" som var glad över att få sällskap hela dagen :) Nu på kvällen har jag slagit in sista julklapparna. Ska kila upp och kolla var Daniel tog vägen, han skulle bara lägga vår trötta son....
 
 

Nybadad puffvalp.

Hej hej!
 
Idag blev en slappardag utan dess like. Jesper har vart trött och ganska lugn förutom nu på kvällen, han var vaken 2 timmar längre än vanligt och har suttit i våra knän och i gungan. Spottat och fräst, hans nya grej.... Skulle ha tonat håret på kvällen men får se hur det hinns med, ska upp tidigt imorgon. Ska vara på sjukhuset 10.00 i Örebro för en ögonbottenlysning, avskyr såna men nödvändigt med förra veckans höga blodsocker. Innan det ska jag till Kumla och hämta svärmor, köra henne till hennes jobb och hämta henne sen också. Måste hinna med att köpa hundmat också.
 
Badade lilltösen idag, brukar bada henne när vi ser att det behövs. Pälsen blir lite fet när det är dags. 3:e gången idag och nu gick det riktigt bra!
 
 
 

Kokostoscakaka

Har precis bakat en kokostoscakaka som står och svalnar, blev inte snyggaste skapelsen så får hoppas att den smakar ljuvligt istället...
 
För övrigt har dagen vart ganska B. Jesper har bökat massor inatt och imorse när han inte var nöjd för 5 öre så rann bägaren över och jag tog till våld. Jag blåste honom i ansiktet så han blev tyst (för 2 sekunder). Berättade för honom att nu jävlar vill mamma sova men han brydde sig inte så upp och hoppa.
 
Mumsade i sig lite gröt med banan och lingonpure, en riktig favorit! Sen försökte jag hålla honom nöjd men var svårt, gnällig och trött. Efter några timmar fick jag honom att somna i vagnen av alla ställen, sällan det går inomhus, ute somnar han nästan jämt.
 
Resten av dagen har bestått av otaliga strömavbrott, ruskigt jobbigt. Meningen var att vi skulle ha åkt till ett köpcentrum idag men Daniel sov för länge så då hade jag inte lust att åka. Inte blev det bättre när det snöade massor ute. Strax efter maten var uppäten försvann strömmen i 1½ timme, huset hann bli riktigt kallt.
 
Jesper vaknade gråtande efter 2 timmar så han har precis somnat igen för natten. Glad liten skit som inte ville äta maten pappa serverade när mamma satt brevid och kikade, istället skulle det skrattas och busas :) 
 
 
Leker på lapptäcket jag så skickligt sytt själv :)

Tandhälsoinfo

Idag bjöd dagen på ett besök på BVC där en kvinna från folktandvården berättade om tandhälsa. Inte så mycket jag inte redan läst mig till men trevligt att se alla bebisarna i föräldragruppen. Hjälp vad stora alla har blivit! Vissa är det några veckor sen jag träffade så man såg verkligen skillnad.
 
Efter det gick vi till Daniels mamma och hennes sambo. Var där i 2½ timme. Jesper var glad hela tiden och delade ut leenden åt höger och vänster. När vi skulle gå var han så trött och ballade ur lite. Somnade nån minut senare så handlade med honom sovande. Efter det köpte vi pizza/sallad. Jag tog en supergod skink/ost/ananas sallad. Hämtade ut min nya medicin, 1281 kr. Som hittat...
 
Ikväll roar jag mig med att tvätta, Jesper har haft flera bajsrelaterade olyckor två senaste dagarna så har en del tvätt att ta igen...
 
Bjuder på några bilder från igår och idag. Inte snyggaste bilderna kanske men jag blir glad av dom :) På tredje bilden ser man hur mycket hår han plötsligt har fått!
 
 
 
 
 
 
 
 

Lucia movie night

Som tidigare skrivet skulle jag och Daniel åka på luciabio. Allt flöt på bra, la lillen för natten, fixade oss och åkte in till Örebro. Upptäcker halvvägs in att vi har kollat fel på klockan, vi tänkte att 1 timme innan insläpp räckte. Vi åkte 2 timmar innan... När vi står vid biomaten och ska börja ta ut våra biljetter så skriver den ut 3 st innan vi har börjat med vårt. Tog reda på dem och lämnade in till personalen som skulle ta reda på vem som hade köpt dom. Handlar om 275 kr x 3 så en liten slant.
 
Efter en evighet blev det äntligen dags att få komma in, en mellanpopcorn, valfri 50 cl dricka/vatten, lypsyl och klubba fick man ta först. Efter lite filmquiz (6/10 rätt) startade kvällens första film. Mammas pojkar! Hoppades att det skulle vara den, blev ett väldigt liv på publiken när man fick veta det :)
 
Efter filmen blev det en paus på 40 min för mat. Kycklingwrap och vattenflaska bjöds det på. Tyvärr innehöll den gullök, rödlök, hummus och konstig fetaost så blev inge mat för oss. Efter maten böt vi plats i salongen. Jag hade två killar som satt och slog sig själva på benen, hoppade och gapade när nått kul hände... dessutom hade vi ett gäng av ej svensk härkomst bakom som sparkade på våra stolar, pratade med varandra och drygade sig.
 
Andra filmen blev Jack Reacher. Helt okej film även om det inte riktigt är min smak av film. Fika med lussefika, godis och frukt innan sista filmen började. Du gör mig galen. Riktigt värdelös film! Seg, tråkig komedi. Många gick hem under den filmen. Kl 8 var allt slut. -20 grader ute så promenaden till bilen blev snabb.
 
Väl hemma mötte vi Daniels pappa som knappt fått sova nått. Jesper hade vid 03 bajsat så mycket så det for upp till nacken och kladdade ner stor del av sängen. Tog ett tag att reda upp för stackarn :/ 
 
Hade tänkt sova i skift under dagen men bestämde oss för att vara vakna istället. Sov 1 timme i soffan vid lunch när Jesper sov men annars har vi vart vakna. Just nu känns det bra, lite seg och frusen bara.
 

Vinterpromenad

Blev en 1½ timme promenad i kylan, -4 grader tyckte jag lät bra när jag skulle gå men när jag kom hem var det -10 grader. Tyckte väl att det blev kallare hela tiden! Jesper var superledsen när vi skulle gå men somnade ca 30 sekunder efter vi hade lämnat huset. Sen sov han hela vägen till affären, var vaken några min och somnade sen fridfullt om. Han var inte lika go när han vaknade hemma igen :P 
 
Nyss väckt Daniel så när han är nere ska jag kila upp och duscha, få upp värmen i kroppen igen!
 
 
Huset i vinterskrud!
 
 
Solen hann precis gå ner innan vi kom hem men fint var det

Sovmorgon

Idag vaknade lilleman först vid 04. Efter en del gnäll och bök somnade han om och sov i 4 timmar till, då gick Daniel upp med honom så jag fick sova vidare. Idag ska vi sova igenom dagen i skift kan man säga. Inatt är det dags för Lucia movie night! Lilleman ska sova hos farfar för första gången. Spännande. Jesper gillar sin farfar väldigt mycket så enda problemet vi ev kan få är ifall han får för sig att bajsa under natten.
 
Trots 6 egna barn (alla killar) så är farfarn inte van vid barn egentligen, han jobbade sig igenom sina egna barns uppväxt så Jesper är en chans för honom att verkligen uppleva ett barns uppväxt! Men byta blöja är inte nått han har gjort så idag måste vi öva på det ^^ Mata går bra och det gör han då och då.
 
Ska strax göra mig klar för att gå ner till affären, blir en promenad på drygt 1 timme. Ska hämta ut ett paket :) Hoppas Jesper håller sig nöjd hela tiden. Sittvagnen är bäddad med fårskinn och fluffig tjock filt + locket. Solen strålar och är vindstilla!
 
Jesper hoppade lite nyss, lika glad som vanligt och Astrid springer omkring på bakbenen som vanligt :)
 
 

Vaccinering avklarad!

Idag har vart en jobbig dag på många sätt. Morgonen började bra med en SUPERGLAD liten kille som tjöt av skratt i sängen när jag sa usch till honom :P Sen kl 13 skulle jag till diabetessköterskan, blev inte alls som jag tänkt mig, Avskyr att gå till läkare/sköterskor osv. Den här gillade jag dock, hon var lite äldre och supergullig! Så allt gick bra fram till vi fick provsvaren på mitt HbA1c-prov. Förra gången hade jag 14 vilket är ett bra värde, den här gången hade jag fruktansvärt höga 131. Så jag fick akuttid till läkare, medicin utskriven för endast 1464 kr :( Ska börja ta insulin på kvällen igen dessutom.
 
På torsdag ska hon ringa för att höra hur det går. Som extra bonus var Jesper helt jävla otröstlig där inne, han var övertrött och kunde inte somna hur jag än försökte så blev skrik och panik där inne sista 30 min. Ute i bilen kom tårarna. Sköterskan skulle skicka remiss till läkaren så jag skulle få komma dit och prata om en ev. lösning.
 
Var meningen att jag skulle fika med några ur föräldragruppen efteråt men det sket sig bra eftersom det tog lite mer än 30 min som jag hade tänkt mig, faktiskt 1 timme mer... Hann bara till Sveas för att säga hej ungefär. 
 
15.45 var det dags för bvc för lillen. Han har växt kan man säga! +4 cm på längden så nu är han 66 cm och har klättrat upp ett steg till på kurvan, nu ligger han på medellinjen. Vikten var som vanligt inte lika bra, gått upp 530 gram på en månad till 6090 gram så han ligger kvar på -2. 
 
Sen han föddes har han växt 19 cm på längden och gått upp 3640 gram. 
 
Sen var det dags för dem inte så efterlängtade sprutorna men det gick toppenbra! Lite gnäll efter första och sisådär 20 sekunder gråt efter andra. 1 min senare log och skrattade han :) Återstår att se om han blir lika dålig den här gången, förra hade han nästan 40 graders feber och var dålig i flera dagar efteråt.
 
 
 
 

Vårat kök!

Vi hyr vårat hus. När vi flyttade hit i januari var det ganska nedgånget och sunkigt. Tidigare hyresgästen hade inte direkt vart så nogrann och försiktig. Värst var nog doften av hund, riktigt inpyrt och vidrigt! Krävdes många skålar ättika för att få bukt med den.
 
Iaf, när vi flyttade hit hade vi lite krav. Vi bodde i ett annat hus på gården där standarden var betyderligt bättre så ville ha samma här. Så här i efterhand blev det mycket bättre här! I köket var det mest arbete.
 
Vi har satt igen en dörr och istället öppnat upp i vardagsrummet, målat om alla köksluckor och lådor, nya handtag, ny kyl och frys, nya bänkskivor, kaklat lite mer och målat om väggarna. Sen satt upp hyllor osv. Reslutatet blev det här och vi är väldigt nöjda. Enda som saknas är en list på undersidan av överskåpen så lysrören döljs.
 
Bord + stolar passar inte helt in, köpte det till andra huset som hade björk-kök. Gardinerna har jag sytt själv :)
 
 
 
 

Jul och nyårsplaner

Förra året firade vi julen nere i skåne hos Daniels storebror med familj. Mysigt men när man aldrig har firat på nått annat ställe än hemma hos mamma och pappa blir det väldigt annorlunda.
 
I år kommer vi fira hos mina föräldrar utanför Uppsala. Jespers första jul och mina föräldrar ville så gärna att vi firade där så det fick bli så! Åker dit 22:a tror vi, hänger lite på vädret, åker inte 25 mil i snöstorm. Stannar där till 26:e, beroende på vädret där med. Sen åker vi 70 mil ner till skåne och firar lite jul men framförallt nyår där. 
 
Blir mycket körande för min del men ska nog gå bra. Bilen kommer vara fullpackad då vi ska frakta lite djur ner också, 2 tuppar och ett gäng kaniner. Får en slant för det så maten blir gratis kan man säga. Jesper ska för första gången få åka i bak med Daniel så tar jag Astrid i hennes bur i fram. Jesper sitter alltid i fram eftersom jag ganska ofta åker själv med honom. Ser många fördelar med det, dels ser jag honom hela tiden, dels kan jag prata och hålla honom nöjd men även ge nappen. 
 
Julklapparna börjar falla på plats, det mesta kommer med posten/DHL i veckan. Älskar att slå in paket så ska bli riktigt kul att få frossa i julpapper och snören :D
 
Har funderingar på att kanske besöka lite släkt till mig när vi är hemma hos mamma och pappa, får se hur det blir med den delen. Har knappt nån kontakt med dem. Skickade kort när Jesper var nyfödd men tror det var 4/20 st som hörde av sig. Känns lite lagom peppande att bry sig då.
 
Lilleman har börjat använda sin sittdel, han vill ju sitta upp hela tiden så lite smidigare så här. Kör lite mys med fårskinn i den också. Han ser så liten ut i den bara ;)
 

Utepyssel!

Blev sent i säng inatt, Jesper vaknade till vid 00 och var vaken till 02.30 eller nått sånt. Glad mest hela tiden men ville göra så mycket. Inte ligga still i famnen direkt :) Daniel tog lilleman vid 08 när han ville upp så jag fick sova, brukar göra så varannan dag ungefär. Sen kan han upp och väckte mig pinsamt sent och sa att han hade gjort scones <3
 
Mysig brunch och sen fick Jesper vara inne med farfar medan vi fixade ute. Flyttade kaninernas stora hus vi hade ute i hagen fram till ytterdörren. Eller ja nedanför trappan står den, bäddad med massor av halm! Två av katterna sover där när dom är ute så tänkte vi lika gärna kunde flytta den närmre. Perfekt när katterna inte vill komma in på kvällen.
 
Sen fick jag för mig att städa upp i carporten. Fullt med massa skrot från Daniels lillebror, ved, möbler och skräp. Så vi tömde ut det mesta, körde nästan allt till vedboden som står tom. I framtiden har vi tänkt skaffa höns så vedboden ska då tömmas helt och fixas till. Carporten är nu så pass tom att vi kan köra in bilen där. Slippa sopa snö, skrapa rutor osv. 
 
Middagen idag blev lite udda, köttbullesmörgåsar. Skulle egentligen bli köttfärssås och spagetti men hade inga passerade tomater hemma och orkade inte åka 1½ mil när vi handlade igår. Köttbullar är ju gott! Lite majonäs bara så blev det en god middag ;)
 
Jesper har precis somnat, han fick smaka köttbulle men det var lite svårtuggat utan tänder. Kyckling och sötpotatispure passade bättre i liten mage! Märktes att han var supertrött för rätt som det var blev han rädd för nått okänt och började gråta. 1 min senare skrattade han. Hade lite massage på skötbordet sen, tydligen väldigt uppskattat för han skrattade och log hela tiden. 
 
Har tänkt städa lite i akvariumet nu, byta vatten och plocka bort flytväxter. Först när vi stoppade i det så sa de bara pang så var ytan full. Tog då bort det mesta och trodde det skulle ta sig igen, icke! Nu har det sagt pang igen... Ligger i tjocka drivor för att det är så mycket!
 
 
 
 

5 månader stor kille!

Tänk, idag blir Jesper hela 5 månader gammal. Var det inte nyss han var 2.5 kg tung och drunknade i alla sina kläder?! Tänk att det var den här lilla killen som for omkring som galen i magen, sparkade och hickade till förbannelse på dem dummaste tiderna. För 5 månader sen låg vi på BB, tröttheten var ett faktum efter 2 vakna dygn men inte kunde man sova med en sån fantastisk liten människa i ens famn.
 
Nu är han en glad kille som charmar alla! Leendet är aldrig långt borta. Ett tag var han lite blyg men nu ler han mot alla som söker kontakt, tjoar inne i affärer :)
 
Firade med 4 olika sorters pure ^^ Vi vuxna ska äta svampsoppa med bacon och vitlöksbröd. Lillen får smaka som alltid. Han sitter i Daniels knä varje middag medan jag ger honom smakprover. Hitills har han inte ogillat nått, allt går ner. Små brödbitar klarar han av, igår fick han lite kyckling som jag mosade lätt. Idag fick han smaka ananas på maxi, väldigt uppskattat. Vet inte om ungen har stålmage för han verkar aldrig må dåligt av det han får smaka, inget magknip eller så. 
 
Framåt kvällen blir det väl ut och skotta snö, har snöat hela eftermiddagen så ligger ett fint täcke överallt. Igår var Daniel och jag ner till affären för att hämta paket. Snöstorm och höga drivor på grusvägen så var en utmaning att ta sig framåt. Värst var ändå vår egna uppfart, har en grusväg på kanske 50 m som är hyfsat brant. Isgata + 30 cm snö var inte helt lätt att ta sig uppför. Trodde inte jag skulle klara det, kanade åt båda sidorna men hade sån fart så gick ändå. Senare på kvällen/natten kom hyresvärden och plogade.
 
Dags att ta ut lillen ur hoppgungan! Han är snyggt klädd i söta rävbodyn och strumbyxor :)
 

Golden shower

Idag hände det en lite rolig sak. Jesper låg naken på golvet och luftade sig lite. Sanningen är att vi är ganska dåliga på att låta honom lufta sig men åh andra sidan har han aldrig vart röd eller så. Förutom nu dem senaste dagarna, ser lite rött ut så Daniel tänkte han skulle lufta sig en stund på en handduk.
 
Han kissade ganska omgående men gör ju inte så mycket på handduken. Tog upp honom strax därefter. Då kaskadspyr han rakt på mig, nattlinne, arm och ben blir kladdigt :( Ropar på Daniel för hade ingen handduk. Känner då hur det blir blött igen och ser hur han kissar som en tok ^^ Strålen sprutade åt alla håll och kanter, jag, soffan och mattan får oss en fin dusch...
 
Annars har jag/vi börjat med julklapparna, bara en person kvar i min familj, alla kvar i Daniels. 
 

RSS 2.0