Rolig lek.

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! 
Lycka till!

1. Vad heter du?: Madeleine
2. Ett ord på fyra bokstäver: Myra
3. Flicknamn: Mia
4. Pojknamn: Marcus
5. Yrke: Modell
6. Färg: Marin
7. Klädesplagg: Mössa
8. Mat: Macaroni and cheese
9. Sak i badrummet: Mascara
10. Plats/stad: Malmö
11. En orsak att vara sen: Motorstopp
12. Något man skriker: Men helvetes jävlar
13. Film: Madagaskar
14. Något man dricker: Mjölk
15. Band: Metallica
16. Djur: Mandarinand
17. Gatunamn: Malmgatan
18. Bil: Mondeo
19. Sång: Moves like Jagger
20. Känd person: Madonna


Ännu en kusin född!

Idag på kvällen kom ännu en kusin till Jesper. En liten Adora tittade ut 18.54 i Skåne. För första gången i mitt liv kände jag ett bebissug. Innan Jesper kom har det mer vart ett: Roligtfördommenjagvillinteha typ.... Jesper är ju stora killen nu, fast han väger ju bara 3 kg mer än sin nya kusin :P Synd bara att tösen kommer vara 6 månader eller så innan vi får träffa henne!
 
Annars rullar vardagen på här hemma. Sjukhusbesök, bebisgos, laga mat, städa, baka osv. Inte alls helt fel men vardagen närmar sig med stormsteg. Meningen är att jag ska börja jobba 7 feb men nya arbetsledaren skulle ha ringt för 2½ vecka sen för att prata igenom allt men det har hon inte gjort. Visst att man kan glömma bort 1 dag men inte 16 dagar. Har dom inte alls planerat för att jag ska börja jobba igen? Känns som jag hellre är hemma än börjar jobba i kaos igen. Sista månaderna innan jag gick på föräldraledighet var en mardröm, oorganiserat till förbannelse, stress och jävligt otrevligt bemötande på kontoret hela tiden.
 
Idag har jag städat ganska många timmar, torkat fönster, tvättat, dammat alla ytor, städat soffan nogrannt och tagit golven. Plockat bort vissna blommor och flyttat om på andra. Blev faktiskt rent och snyggt!
 
Jesper har vart en handfull minst sagt. Grinig, klängig och hopplös att mata. Gröten spottade han lång väg på morgonen, ersättningen ska han inte äta liggande och inte mer än några klunkar åt gången. Och hjälpe mig om nån kommer in i köket när han äter, då ska det flörtas, skrattas och fräsas. Han sover nu sen några timmar tillbaka och det ska vi också göra snart. 
 

Han sitter!

Min lilla gosse kan sitta nu :D För två dagar sen försökte vi få honom att sitta men han klarade bara några sekunder innan han trillade åt sidan eller vek sig framåt. Så idag när jag satte honom på en matta satt han plötsligt rak och stadig! Klarar av att plocka upp leksaker både framför och på sidan för att sen resa upp ryggen igen.
 
Fortfarande får man ju hålla koll, han slänger sig ibland rakt bakåt. Men hur kul som helst!
 
Dagen spenderades hos en familj i föräldragruppen som bjöd på frukost. Vi blev 6 st ur gruppen tror jag. Superkul att se hur alla småttingar växer sig stora och starka! Vilken skillnad det är mot när alla var nyfödda. Nu har alla roliga ljud för sig, tränar på att sitta, stå och åla. Mindre roligt var det kanske att pulsa igenom 15 cm ny fin snö tvärs genom hela Kumla. Lämnade blodprov innan frukosten så gick från vårdcentralen tillsammans med två andra mammor + vagnar.
 
Förra veckan var vi till BVC för 6-månaderskollen. Vet inte alls hur hon mätte honom den här gången men han ska tydligen ha krympt 1 cm på den här månaden som gått... Så nu är han 65 cm lång igen. Vikten stannade på 6340 gram, dvs endast 250 gram upp sen 5 månader. Han följer dock sin kurva men läkaren ville att vi skulle mata mer.. Hur det ska gå till vet jag faktiskt inte, han äter 2 skålar gröt, några msk pure och 4-5 flaskor ala 210 ml ersättning/dag. Lite olja eller smör var bra om vi gav också. Själva läkarkollen gick bra, han klarade alla deras tester galant :)
 
Bjuder på en bildbomb från senaste dagarna! Nu ska jag göra min fortfarande vakna son sällskap i soffan, han spottar och fräser hos sin pappa....
 
 

Vardagen är tillbaka

Nu är vi tillbaka till vanlig vardag igen, inte för att det är sån stor skillnad mot annars... Efter en natt med dålig sömn för min del, dom andra sov gott så försvann dagen i ett nafs. Sov till 11 först men hade sån huvudvärk att jag gav upp och la mig igen. Vid 14 kom samvetet ikapp mig och jag pallrade mig upp.
 
Jesper är nästan frisk. I fredags blev han riktigt dålig. Feber, hängig och ville inte äta. På torsdagen la vi honom kl 21, vaknade 22 igen och somnade om 23. Sen sov han med nån timme vaken tid här och var till kl 21 på fredagen. Totalt var han vaken i 5 timmar under ett dygn. Lagom till vi tänkte ringa sjukvårdsrådgivningen så piggnade han till och nu är han mer eller mindre som vanligt. Lite rosslig andning bara.
 
Igår blev han 6 månader gammal. Som vanligt var det ingen som brydde sig men vi firade med en bit digestivekex. Det mesta blev till deg som han smetade överallt. Väldigt rart. Bakade key limepaj på kvällen men allt gick åt helvete. Öppnade formen och då hade den fastnat lite så blev en lång spricka över hela. Sen skulle jag lägga upp en bit på tallrik. Lägligt nog glider den av stekspaden och hamnar upp och ned precis där springan mellan ugnen och köksbänken är = kladd mellan... Smaken var som den skulle iaf.
 
Nu tänkte jag ge mig på akvariumet. Lite alger på rutorna och dags att plocka bort flytväxter.
 
Bild på en nyvaken liten kille! Storlek 74 på kläderna :) Imorgon ska vi på 6 månaderskollen. Ska bli kul och se hur lång han är nu!
 
 
 

2013

Nu är jag hemma igen från en nästan 2 veckor lång resa. Lördag-tisdag var vi hos mina föräldrar. Hann med en shoppingtur till Gränby centrum på lördagen med resten av Uppsalaborna. Efter det åkte vi till pappas moster Eva och hälsade på, flera år sen jag träffade henne. Med var lillebror Simon, Daniel och Jesper. Den första och säkerligen enda ur min släkt på ett bra tag som träffar Daniel och Jesper.
 
Julafton var så bra som det kan bli :) Superfina julklappar till alla oss tre, mycket nöjda! Juldagen åkte vi ner till Skåne (Billesholm), bilen lastad med två hönor, en tupp, två guldhamstrar och tre kaniner. På vägen hem mot Örebro hade vi med oss fyra franska vädurar. Totalt 650 kr ihoptjänade!
 
I skåne var vi 8 dagar. Mycket slappande, shoppande och vardagligt liv. Daniels bror har 6 barn så det är lite mer livat än man är van vid, bra när det är dags för att sova... Somnar snabbt ;) Jesper tog till sig av alla intryck och lärde sig snabbt att låta som ett monster, nått kusin Zelda gjorde en hel del. Hon är 6 månader äldre än Jesper. Blir kul sen när dem blir äldre barnen! Dessutom kommer det en till liten kusin om nån månad där nere. Även en till kusin kommer i vår fast då här uppe i Kumla. Blir 4 kusiner inom 2 år!
 
Resan ner till skåne slutade på 75 mil och 12 timmar! Fy fan rent ut sagt, var galet trött och Jesper hann ledsna både en och fyra gånger. Det var ishalka, dåligt väder, olyckor och massor av stannande vid rastplatser för diverse åtgärder. Resan hem till Örebro var lite lindrigare med bara 45 mil fast tog ändå 8 timmar. Blev sittande i en liten ort där vi skulle lämna av kaninerna. Kommunikationen fungerade inte och det tog 1 timme och 10 min innan han kom och hämtade upp dem. Skitskum snubbe som skrämde mig en aning, inte spec försiktig med kaninerna heller.
 
Vi kom hem vid 20.00 i onsdags. Packade upp alla saker direkt, två veckors tvätt att fixa. 
 
Nu går tankarna kring att skaffa ett badkar. Saknar att kunna njuta av ett bad och Jesper tyckte det var så roligt när han fick bada med sin pappa! Har ingen plats i badrummet men däremot har vi en väldigt stor tvättstuga. Om vi tar bort två garderober så har vi plats för ett badkar modell stor. Garderoberna ska på sikt bort när klädkammaren är renoverad. Ena innehåller lakan och gardiner, andra smått och gott. Typ skarvsladdar, glödlampor, blöjor, toapapper...
 
Enda kruxet är hur vi ska lösa avlopp, hade som förslag att vi har en slang kopplad till avloppet som vi rullar ut när det ska tömmas. Daniel gillade inte det... Vattnet skulle även det behöva kopplas till slang från vasken. Han ser snarare problem, jag ser möjligheter ;)
 
Nej dags att äta nått litet och fixa lite med tvätten, har nån maskin kvar att köra! Bjuder på en del bilder.
 
 
Mammas hund Tim och nån av kattungarna. Pelle eller Anders.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0