2013

Nu är jag hemma igen från en nästan 2 veckor lång resa. Lördag-tisdag var vi hos mina föräldrar. Hann med en shoppingtur till Gränby centrum på lördagen med resten av Uppsalaborna. Efter det åkte vi till pappas moster Eva och hälsade på, flera år sen jag träffade henne. Med var lillebror Simon, Daniel och Jesper. Den första och säkerligen enda ur min släkt på ett bra tag som träffar Daniel och Jesper.
 
Julafton var så bra som det kan bli :) Superfina julklappar till alla oss tre, mycket nöjda! Juldagen åkte vi ner till Skåne (Billesholm), bilen lastad med två hönor, en tupp, två guldhamstrar och tre kaniner. På vägen hem mot Örebro hade vi med oss fyra franska vädurar. Totalt 650 kr ihoptjänade!
 
I skåne var vi 8 dagar. Mycket slappande, shoppande och vardagligt liv. Daniels bror har 6 barn så det är lite mer livat än man är van vid, bra när det är dags för att sova... Somnar snabbt ;) Jesper tog till sig av alla intryck och lärde sig snabbt att låta som ett monster, nått kusin Zelda gjorde en hel del. Hon är 6 månader äldre än Jesper. Blir kul sen när dem blir äldre barnen! Dessutom kommer det en till liten kusin om nån månad där nere. Även en till kusin kommer i vår fast då här uppe i Kumla. Blir 4 kusiner inom 2 år!
 
Resan ner till skåne slutade på 75 mil och 12 timmar! Fy fan rent ut sagt, var galet trött och Jesper hann ledsna både en och fyra gånger. Det var ishalka, dåligt väder, olyckor och massor av stannande vid rastplatser för diverse åtgärder. Resan hem till Örebro var lite lindrigare med bara 45 mil fast tog ändå 8 timmar. Blev sittande i en liten ort där vi skulle lämna av kaninerna. Kommunikationen fungerade inte och det tog 1 timme och 10 min innan han kom och hämtade upp dem. Skitskum snubbe som skrämde mig en aning, inte spec försiktig med kaninerna heller.
 
Vi kom hem vid 20.00 i onsdags. Packade upp alla saker direkt, två veckors tvätt att fixa. 
 
Nu går tankarna kring att skaffa ett badkar. Saknar att kunna njuta av ett bad och Jesper tyckte det var så roligt när han fick bada med sin pappa! Har ingen plats i badrummet men däremot har vi en väldigt stor tvättstuga. Om vi tar bort två garderober så har vi plats för ett badkar modell stor. Garderoberna ska på sikt bort när klädkammaren är renoverad. Ena innehåller lakan och gardiner, andra smått och gott. Typ skarvsladdar, glödlampor, blöjor, toapapper...
 
Enda kruxet är hur vi ska lösa avlopp, hade som förslag att vi har en slang kopplad till avloppet som vi rullar ut när det ska tömmas. Daniel gillade inte det... Vattnet skulle även det behöva kopplas till slang från vasken. Han ser snarare problem, jag ser möjligheter ;)
 
Nej dags att äta nått litet och fixa lite med tvätten, har nån maskin kvar att köra! Bjuder på en del bilder.
 
 
Mammas hund Tim och nån av kattungarna. Pelle eller Anders.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0