Lördag kväll.

Idag är det lördag, Daniel jobbar jävla 12 timmarspass, började 19 nu på kvällen så kommer hem imorn vid 07. Så får roa mig på egen hand vilket är helt värdelöst. Spec när dagen vart ganska upp och ned. Grät och var arg i några timmar innan han skulle åka. Mycket som inte är som vanligt eller bra.

I torsdags var vi iaf till specialistmödravården på USÖ som brukligt varannan torsdag. Läkarbesöket gick väl bra, hade protein i urinen. Det ska man inte ha, kan vara tecken på havandeskapsförgiftning. Ligger i riskzonen för det så får göra lite fler kontroller. 

Innan läkarbesöket hade vi ett nytt ultraljud för att viktskatta knytet. 2400 gram ungefär väger h*n nu vilket är nästan 11 % under genomsnittet men inom ramen för vad som är okej. Ultraljudet var svårt att genomföra, fick inte till nån bra vinkel och fick ligga på rygg, höger sida och vänster sida för att testa. Vänster sida blev bäst bilder på. Vattenmängden var bra, moderkakan såg bra ut, hjärtat slog fint osv. 

Liten bebis är önskvärt med tanke på diabetesen, normalt blir dom större pga det. Vi får se hur det blir med igångsättning innan v40, barnmorskan förra gången sa att det var ovanligt att man fick gå över men med tanke på att den är liten nu så kanske dom tycker att det finns utrymme för att gå över? Time will tell. Vill gärna ha ut den typ idag, sparkarna är inte längre sköna och sammandragningarna blir kraftigare hela tiden. Och då har vi 4 veckor kvar. 

En annan konstig sak var att deras dator beräknade att födselvikten kommer vara ungefär 2800 gram, 400 gram upp på 4 sista veckorna låter väldigt lite? Finns ju ganska stor felmarginal när det kommer till viktskattningar så vi kanske får en 4 kg:s klump? Skulle ju inte förvåna mig med min tur ^^

Igår var jag iväg till barnmorskan för sista gången, dom tycker inte att det finns nått mer dom kan göra för mig där. Urinprovet kom tillbaka godkänt och blodtycket ligger fortsatt bra. 12 kg + ligger jag nu, mardröm! Sf-mått och hjärtljud fick jag inte kollat, fanns ingen mening med det. Snacka om att sortera in en annan i ett specialfack. Hade ju vart skönt att få nån normal del av graviditeten och inte bara specialbehandling hela tiden. Så v. 32 var sista gången jag fick göra nån normal koll. Förlossningsbrev får jag fixa på egen hand om det var aktuellt...

På tisdag ska jag till USÖ igen och lämna urinprov, mäta blodtryck och göra ett första CTG. 30 min ligga stilla på en brist medan hjärtljud och sammandragningar registreras i en dator. Kul. Det ska jag göra en vecka senare också + vanligt läkarbesök. Veckan därpå blir det två gånger och samma veckan därpå också. V.40 vet jag inte hur den ser ut än. Så har mina dagar fixade.

Idag har jag sytt klart litens babynest, som en liten säng kan man säga. Tog många timmar med fula ord, svett och ilska innan den vart klar. Inte trodde jag att det skulle vara så jävla svårt. Nu får den duga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0