Specialistmödravården hela förmiddagen

Ett vad jag trodde skulle bli ett snabbt och smidigt besök på smvc tog 50 min längre tid än väntat. Dåligt med personal och massor av gravida så min tid 9.30 sköts fram med 40 min. CTG gick fort, 16 min med massor av sparkar och rörelser av den lilla. Hjärtljud på allt från 140 upp till över 180 ibland. Ingen äggvita i urinen och blodtrycket låg på 150/80, lite i överkant men okej ändå.
 
Sen fick jag vänta igen på att läkaren som ska godkänna remsan skulle komma tillbaka men hon var försvunnen så fick åka hem ändå. Barnmorskan skulle ringa om det var nått läkaren ville göra. Antagligen är hon nöjd och jag får komma tillbaka på tisdag för nytt ctg och mitt bedömningssamtal. Anar ni hur mycket jag vill att det ska bli tisdag igen eller?! Får inte sova bra på nätterna så är halvdöd på dagarna. Inatt fick jag ha sängen upphöjd för att ryggen inte skulle strejka för mycket. Ryggslutet är sjukt ömt och det drar i sidorna så blir tokig. Sen ilningarna nere i bäckenet är inte heller allt för kul. 
 
Funderar på om det ska bli en promenad idag innan jag åker och hämtar Daniel. Allt för att försöka starta nått i kroppen! Finns ju en sjujäkla massa huskurer, motion, hallonbladste, ananas och sex bland annat. Ananasen är dock lite meningslös, krävdes ca 7 st om dagen för att det skulle ge nån märkbar effekt :P På en hemsida finns det följande att läsa om den sk. färdknäppen:
 
Det finns tre möjliga orsaker till att sex kan sätta igång förlossningen: 
    • Orgasm kan stimulera livmodern och sätta igång processen.

    • Sex kan utlösa utsöndring av oxytocin, vilket stimulerar värkarna.

  • Sädesvätska kan mjuka upp livmoderhalsen, så att den lättare utplånas och öppnas. Sädesvätska är rik på prostaglandiner, vilka gör att vävnader slappnar av.
 
Oralsex kan eventuellt vara ett bättre alternativ. Man tror att prostaglandiner absorberas lättare via matsmältningen än genom slemhinnorna inne i slidan.
 
Good to know....
 
Igår köpte jag och Daniel en ny byrå, samma serie som vår säng, Nyvoll på IKEA i mellanbrunt, utgående modell och 1000 kr rabatt på deras rea. Himla bra så den ska byggas ihop senare, fixa om våra kläder så vi har någonstans att lägga barnets sen!
 
Dags att dra vidare!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0