Nytt akvarium

Vet inte om jag nämnde det men startade upp ett mindre akvarium på 54 L i köket för några veckor sen. Blev riktigt snyggt och vi var hur nöjda som helst. Tills Daniel en morgon kommer hem från nattjobb och får se att det läcker vatten. Vi trodde silikonet släppt någonstans så tömde ur och när sanden var ut fick vi se en spricka tvärs över bottenglaset. Så då var det inte lika lätt.

Vi hade pratat om att köpa ett större akvarium senare i sommar när pengar och barn landat men nu blev det av tidigare än tänkt. Ett Rio Juwel 180 L blev vårt idag! Tog sin lilla tid att bygga möbeln, tvätta sanden och sen fylla med vatten. Egentligen ska växterna vänta nån dag innan dom åker i men dom hade det inte vidare bra i små plastbyttor så vi satte i dom med detsamma. Sen var det fisken.. Köpte en hel del fisk till det andra akvariumet men under veckorna som gått sen sprickan så har dom dött av en efter en. Guppy är nå sjukt känsliga tyvärr. Räkorna, ålen och ynglen har alla klarat sig. En guppyhane återstår av totalt 10 hanar och honor...

Så eftersom vi knappt hade nått levande så satte vi i dom i det nya direkt, dör dom är det ingen större förlust. Nu ska vi vänta några veckor innan vi vet hur det går. Växterna ser ganska risiga ut efter den totala misshandeln i plastlådorna men håller tummarna.

Nu ska jag maila företaget med barnvagnen. För 10 dagar sen fick vi mail om att den var påväg och skulle levereras om 5 vardagar... Lite sen nu och snart finns det inga dagar kvar innan bebis kommer.

Svårt att få fina bilder när vattnet är så grumligt och bubbligt. Dessutom mörkt i rummet. Men om nån dag lär det se bättre ut.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0